Hofstad tok Skup-prisen

Morten Hofstad i Finansavisen fikk Skup-prisen 2007 for sin avsløring av nordnorske kraftkommuners risikable investeringer i den såkalte Terra-saken.

Publisert Sist oppdatert

– For meg er Skup-prisen den største hederen man kan få i Norge. Det har vært så mange gode prosjekter i år at dette føles helt overveldende, sa prisvinner Morten Hofstad da han mottok den gjeve utmerkelsen.

I sin begrunnelse for tildelingen framhevet Skup-juryen Hofstads nysgjerrighet og evne til å stille de riktige spørsmålene.

Tre diplomer

Skup-juryen kåret også tre diplomvinnere blant de 51 innsendte bidragene.

Einar Haakaas og Kjetil Sæter fra Aftenposten ble belønnet for avsløringen «Svarte drosjemillioner til Pakistan». De to journalistene klarte å bryte igjennom norsk og pakistansk byråkrati der norske myndigheter måtte gi opp.

Det andre diplomet gikk til Trond Olav Skrunes fra Bergensavisen for saken om Server-forliset og norsk oljevern. Han avslørte at personer som har tjent til dels grovt på utleie av båter i forbindelse med oppryddingen, er tilknyttet aksjonen, eller er familiemedlemmer av disse.

Anne Stine Sæther og Anders Sooth Knutsen fra VG fikk det siste Skup-diplomet for saken «72 kvinner drept av sine menn», som også ble kåret til månedens sak av Journalisten i november i fjor.

Stipender

NRK-journalisten Bård Wormdal ble den første som fikk Tore Sandbergs gravestipend. De 100.000 kronene skal han bruke på et prosjekt knyttet til norsk støtte av amerikansk krigføring.

Det første stipendet fra Carsten Thomassens Minnefond gikk til afghanske PEN.