Lovendringen i Finland kommer etter at Finnmedia i 2017 klaget Yle inn til EU-kommisjonen for å bryte reglene for statsstøtte

Finsk rikskringkaster

Yle.fi kan ikke lenger publisere nettartikler uten video eller lyd

Men kringkastingssjefen lar seg ikke stresse av lovendring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En ny lov gjør at Yle – Finlands svar på NRK – fra 1. august ikke lenger kan publisere nettartikler uten lyd- eller videoinnhold, med noen få unntak, skriver Morgenbladet.

Den finske kringkastingssjefen Merja Ylä-Anttila mener lovendringen ikke vil ha så stor betydning.

– Vi tror ikke at lovendringen vil ha noen stor effekt på antallet tekster Yle publiserer, sier hun til Morgenbladet.

– 95-96 prosent av innholdet vårt er allerede linket til video og lyd.

Hun legger til:

– Det vil kanskje ikke være lange livsstilsartikler eller intervjuer med personer som vi ikke har filmet, men jeg mener det ville vært bra å ha med lyd og video i slike saker også.

Lovendringen kommer etter at Finnmedia i 2017 klaget Yle inn til EU-kommisjonen for å bryte reglene for statsstøtte ved å publisere journalistikk som ikke var basert på lyd eller video. Bransjeorganisasjonen fikk i 2020 medhold, og kommisjonen krevde at Finland måtte endre lovverket.

– Situasjonen nå er også annerledes enn da klagen kom i 2017. De kommersielle mediene gjør det bedre digitalt og økonomisk. Klagen tok utgangspunkt i en gammeldags modell. Nå kombinerer vi alle tekst, video og lyd. Alle mediene har forandret seg, sier Ylä-Anttila.

Powered by Labrador CMS