Finn Graff vil ikke tegne Muhammed

Danske avistegnere ble truet etter at Jyllands-Posten trykket 12 tegninger av profeten Muhammed. Dagbladets Finn Graff vil ikke provosere, skriver magazinet.no.

- Jeg vil understreke at jeg ikke frykter represalier fra alminnelige muslimske borgere i Norge. Mitt inntrykk er likevel at deres tro og kultur ikke gir rom for en satirisk fremstilling av deres religion, og slett ikke religionens grunnlegger Muhammed. Islam gir forøvrig forbud mot å avbilde profeten på noen som helst måte. Derfor baserer min avgjørelse seg like mye på respekt for deres religiøse forestilling som på reell frykt. Men å tegne karikaturer av for eksempel muslimske politiske ledere, er godtatt, sier Graff til magazinet.no.

Konfrontert med at han har provosert kristenfolket med satiriske Jesus-tegninger sier Graff reaksjoner på slike tegninger ligger tilbake i 60 og70-tallet. Og at det aldri var snakk om drapstrusler.

– Danske kolleger ble kontaktet av sikkerhetspolitiet, som bekreftet at truslene kunne settes ut i livet. Også andre kolleger har mottatt konkrete drapstrusler. Det er heller ikke lenge siden filmskaperen Theo van Gogh ble myrdet av en ekstrem muslim. Jeg setter grensen for mine karikaturer ved drapstrusler. Ett sted må grensen gå, sier Graff.

Powered by Labrador CMS