Snur om felles redaktør

Amedias Finnmark-aviser skal likevel ha hver sin redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I januar hentet Amedia daværende nettredaktør Arne Reginiussen fra konkurrenten Altaposten for å bli ansvarlig redaktør for mediekonsernets aviser i Finnmark. 31-åringen ble ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør for Vadsø-avisen Finnmarken, Hammerfast-baserte Finnmark Dagblad og Finnmarksposten i Honningsvåg.

Les også: 31-åring blir Finnmarksjef

Nå, etter et halvår med den nye modellen snur Amedia. Nå skal det ansettes en egen redaktør for Finnmarken, som skal sitte i Vadsø. Det bekrefter Reginiussen overfor Journalisten.no.

– Vi gjør en justering. Vi er kommet til at det vil være mest riktig å få en lokal forankring i Øst-Finnmark, sier Reginiussen, som selv veksler mellom tilholdssted i Alta og Hammerfest.

Det var iFinnmark.no som først meldte nyheten. Altaposten har også omtalt saken.

Fortsetter kommersielt

Konklusjonen er trukket blant annet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra leserne som tidligere i år mistet den lokale redaktøren de har hatt siden 1899.

– Det er også følelser knyttet til dette. Vi må lytte til hva folk sier, og tar derfor et steg tilbake, sier Regniussen.

– Betyr dette at modellen med flere aviser under samme redaktør har spilt fallitt?

– Nei, det vil jeg ikke si. iFinnmark.no er en kjempesuksess og er blitt Nord-Norges tredje største nettsted bak Nordlys og Avisa Nordland.

Reginiussen skal fortsette som redaktør for Finnmark Dagblad og Finnmarksposten, samt nettstedet iFinnmark. Han fortsetter også som daglig leder for Finnmarken med det kommersielle ansvaret.

Les mer om Amedia.

 

 

Powered by Labrador CMS