Wie fulgte tidligere OL-mester Jon Rønningen en hel dag. Det ble en annerledes TV-reportasje, som han nå har fått pris for. Foto: Eskil Wie
Wie fulgte tidligere OL-mester Jon Rønningen en hel dag. Det ble en annerledes TV-reportasje, som han nå har fått pris for. Foto: Eskil Wie

Fotojournalist Eskil Wie vant både fotopris, journalistpris og diplom

To frilansere fikk fotodiplom.

Publisert Sist oppdatert

Journalist og fotograf Eskil Wie stakk av med tre priser fra Finnmark Journalistlags i helga. Han vant både fotoprisen, hederlig omtale og journalistprisen for ulike saker han har laget eller bidratt til i NRK Finnmark.

– Det var kult! Det er alltid fint å bli anerkjent, men jeg hadde aldri vunnet disse prisene uten kollegaene mine, fortelle Wie til Journalisten.

– Imponerer virkelig

Han presiserer at han bare bidro med research og var med på enkelte intervjuer til reportasjen som vant journalistprisen, som gikk til reportasjen «Dinas rop om hjelp».

Det var journalist Ida Louise Rostad som gjorde 90 prosent av jobben, ifølge Wie.

Eskil Wie. Foto: Adrian Nielsen
Eskil Wie. Foto: Adrian Nielsen

– Det er hennes sak. Det er Ida Louise som til slutt måtte lese tusenvis av dokumenter og skrive saken. Og hun skriver veldig bra!

Juryens begrunnelse står det:

«En sak som virkelig imponerer juryen. Reportasjen er gravd frem av våkne journalister som har fulgt med i rettsdokumentene. En ung kvinne har begått svært alvorlige lovbrudd, men likevel klarer journalistene å skrive en balansert og nøktern sak som gjør at vi som lesere får forståelse for menneskene på alle sider av saken. At hovedpersonen har vanskeligheter for å uttrykke seg verbalt har journalistene brukt til sin fordel. Å innlemme hennes egne tegninger i saken gir et personlig og sterkt inntrykk av hvem hun er og hvordan hun har det».

«Awards: None»

Eskil Wie har bachelor i fotojournalistikk fra Oslomet. Før prisutdelinga hadde han holdt et foredrag om foto, hvor han intruduserte seg med å vise til hjemmesiden sin, hvor det står «Awards: None», forteller han til Journalisten. Det må han endre på nå.

– Det var gøy at prisen kom like etterpå. En omvendt bank-i-bordet, sier fotojournalisten.

Fotoprisen vant han for en annerledes TV-reportasje på nyhetene, som Journalisten skrev om for et år siden.

Juryen skriver:

«En teknisk imponerende, flott komponert og ambisiøs bildeserie av en av Finnmarks store idrettshelter. Det er sjelden vi ser en serie stillbilder på TV-skjermen eller i en video. Kreativt og annerledes løst, i tillegg til at det er en nær og viktig historie som fortelles».

Nils Martin Kristensen fra lokalradiostasjonen Guovdageainnu Lagasradio vant også fotopris for det bildet sitt av Morten Ruud, redaktør i NRK Finnmark, like før han styrtet i døden i en gyrokopterulykke.

Fotojournaliste Wie fikk også diplom og hederlig omtale for den kreative saken om «Tallet som aldri eksisterte». Også her skryter Wie av kollegaene:

– Uten noen fantastiske vaktsjefer, og kollegaer som hele tiden var med å sparre, så hadde jeg aldri skrevet den.

Andre som vant priser og fikk hederlig omtale var Carl-Gøran Larsson i NRK Sápmi, Vanja Holst Skotnes i Finnmark Dagblad/iFinnmark, Thomas Nilsen i The Barents Observer, Ole Gunnar Onsøien i Finnmarken/iFinnmark (nå Medier 24), Alf Ove Hansen i Argus Media og Frida Persen, som er frilans for Ságat.

Wie Furunes fikk hederlig omtale for denne saken på NRK. Foto: Skjermdump, NRK.no
Wie Furunes fikk hederlig omtale for denne saken på NRK. Foto: Skjermdump, NRK.no
Powered by Labrador CMS