Schibsted tilbyr Adressa 540 millioner

Vil kjøpe Adresseavisen ut av Finn.no. Budet betyr en premie på 26 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted har tilbudt å kjøpe Adresseavisens 11,33 prosent av aksjene i Finn.no AS for 540 millioner kroner. Budet verdsetter hele Finn.no til nesten 4.8 milliarder kroner, skriver mediekonsernet i en børsmelding.

Gir premie

I bytteforholdet som ligger til grunn for etableringen av Polaris Media er Adresseavisens aksjer i Finn.no verdsatt til 427 millioner kroner. Budet fra Schibsted medfører en premie på 26 prosent.

– Det har vi ingen kommentar til nå, men i ettermiddag skal budet saksbehandles i styremøtet. Der tas det stilling til om budet skal behandles eller avvises, sier konsernsjef i Adresseavisen, Per Axel Koch.

Budet er betinget av at Adresseavisen senest 14. juni 2008 bekrefter at man ønsker å gjøre en nærmere vurdering av om Schibsteds tilbud skal aksepteres.

– Sier styret ja til å gå videre, vil det først beslutte salget først etter at Polaris Media er etablert, forklarer Koch.

Frist for aksept av budet er satt til 18. august 2008.

Øker i 2008

Schibsted kontrollerer i dag direkte og indirekte rundt 84 prosent av Finn.no. Denne andelen vil bli redusert til 44 prosent ved etableringen av Media Norge.

Finn.no hadde i 2007 driftsinntekter på 576 millioner kroner og et driftsresultat på 249 millioner kroner. I første kvartal 2008 økte driftsinntektene med 52 prosent.

Ekstraordinære generalforsamlinger i Harstad Tidende Gruppen og Adresseavisen skal den 25. juni ta stilling til Polaris Media-fisjon og -fusjon.

Powered by Labrador CMS