Kati Foss Indrefjord hadde allerede 15 år som journalist og fotograf bak seg da hun startet i lokalavisa Firda for tre uker siden.
Kati Foss Indrefjord hadde allerede 15 år som journalist og fotograf bak seg da hun startet i lokalavisa Firda for tre uker siden.

MEDIEFOLK:

For ett år siden var Kati Foss Indrefjord (62) innlagt på sykehus med hjertesvikt – nå er hun sommervikar i Firda

– Jeg har fremdeles blod på tann, altså.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fordi det er midlertidig at jeg gjør det. Jeg tok ut AFP i februar, og da er jeg jo på en måte min egen frue og kan gjøre som jeg vil.

Det sier Kati Foss Indrefjord (62), som utgjør en av ni sommervikarer i lokalavisa Firda. Men i motsetning til mange av sine nye kolleger, har Indrefjord et helt yrkesliv i medie- og kommunikasjonsbransjen bak seg.

I tillegg til 12 år med omdømmebygging i Kirkens Bymisjon i Bergen, har hun ytterligere 15 år som journalist og fotograf bak seg – i alt fra bladet Vi over 60 til Vestlandsk Landbruk, Fysioterapauten og Horecanytt.

Hun driver også frilansforetaket Ordbruket.org, som blant flere ting tilbyr språkvask, transkripsjon og oversettelser.

Til tross for at hun nå er førtidspensjonert, er det etter tre uker i Firda lite som tilsier at karrieren nærmer seg slutten.

– Jeg synes det er veldig gøy, og det er jo cluet med å jobbe i lokalavis. Jeg er et notorisk nysgjerrig menneske. Nå har jeg anledningen til å spørre hvem som helst om hva som helst, sier Indrefjord til Journalisten.

– Stygt som juling

På spørsmål om hvorfor hun var interessert i å tilbringe sommeren i lokalavis, trekker Indrefjord frem en sommer åtte år tilbake. Den tilbrakte hun som vikar i lokalavisa Kvinnheringen på Husnes i Vestland.

– Det var den gøyeste sommeren på mange år, og en fantastisk solskinnssommer. Jeg har gode minner fra lokalavis derfra. Denne sommeren har foreløpig vært fundamentalt annerledes, med 11 grader og regn, sier 62-åringen og legger til:

– Firda er en del større enn Kvinnheringen, og man får ikke den samme innsikten i hva andre driver med. Det savner jeg litt.

Indrefjord regner seg som «livsvarig bergenser». Men i vikariatets to sommermåneder har hun bosatt seg midlertidig i Førde, der Firda-redaksjonen holder til.

– Jeg skal så definitivt tilbake til Bergen, ja. Førde er ikke noen vakker plass – det er først og fremst en ansamling av kjøpesentre. Men så fort du kommer ut av byen er det vakkert. Selv om det er stygt som juling i Førde, så liker jeg fylket.

– Alltid likt pulsen

For nøyaktig ett år siden så livet totalt annerledes ut for Indrefjord. Da var hun innlagt på Haukeland sykehus med hjertesvikt.

– Det var etter at jeg ble frisk, etter jeg tok ut førtidspensjonen, at jeg merket at jeg savnet lukten av sagflis. For ett år siden trodde jeg ikke dette ville skje, sier hun om veien tilbake til journalistikken.

– Jeg begynte å kjede meg litt. Jeg har alltid likt pulsen og driven i en dagsavis-redaksjon. Normalt er det opp til min oppfinnsomhet hva jeg får gjort i løpet av en dag, mens det kommer mer av seg selv når man er i redaksjonen.

62-åringen legger til at det var litt tilfeldig at hun havnet i Førde og hos Firda. Men hun visste at hun ville holde seg i Vestland fylke, og forteller at hun var mye i Sogn og Fjordane i forbindelse med den tidligere jobben i Vestlandsk Landbruk.

– Og foreldrene mine kom fra Sogn og Sunnfjord, så jeg har fartet mye rundt her også i barndommen.

– Tror du dette er din siste jobb, eller blir det flere sommervikariater?

– Jeg ser ikke bort fra det. Jeg har fremdeles blod på tann, altså.

Powered by Labrador CMS