Redaksjonen i Firdaposten. Fra venstre: Linda Regina Bruvik, redaktør Svend Arne Vee, Liv Standal, David Antonsen, Arve Solbakken, Dag Nesbø Frøyen og Arne Hjorth Johansen. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Trude Sørbø Vee / Firdaposten

Kommunen sier opp lokalavisa for å spare penger. – Pussig grep i et valgår, sier redaktør

Sier opp ti av tolv aviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Flora kommune seier opp abonnement på Firdaposten for å spare pengar. – Eit pussig grep i eit valår og få månader unna Kinn-etableringa, svarar redaktøren».

Slik lyder tittelen i saken fra Firdaposten om at kommunen sier opp sine ti abonnement på avisa.

– Jeg forstår at kommunen må spare penger, men det å si opp lokalavisa er et underleg grep å gjøre bare tre måneder før det viktige kommune- og fylkestingvalget, sier redaktør Svend Arne Vee til egen avis.

Som en del av ei budsjettert innsparing av 24 millionar kroner i løpet av 2019, og enda flere millioner de kommende årene har kommunen sagt opp alle abonnement på aviser og magasiner, inkludert 10 av 12 abonnement på lokalavisa Firdaposten. Det er kun teknisk etat og biblioteket som får behalde lokalavisa, ifølge avisa.

– Er det ikke et demokratisk problem at kommunens 1.100 ansatte ikke har tilgang på den største lokale meningsbæreren, og i praksis den eneste som skriver om arbeidsplassen deres, sier han.

Flora er den nest mest folkerike kommunen i Sogn og Fjordane fylke, med i underkant av 12.000 innbyggere.

Firdaposten kommer ut på papir tre dager i uka, dekker kommunene Florø og Bremanger og har et opplag på rundt 5.000.

Redaktør Vee presiserer at de ti abonnementene ikke er «vinn eller forsvinn» for avisa, men at han synes det virker litt rart.

Powered by Labrador CMS