Redaktør Nina Kristiansen i forskning.no lanserer nytt nettsted med engelske nyheter. Foto: Foto: Bjørnar Kjensli/forskning.no
Redaktør Nina Kristiansen i forskning.no lanserer nytt nettsted med engelske nyheter. Foto: Foto: Bjørnar Kjensli/forskning.no

forskning.no satser på engelske nyheter

Lanserer nytt nettsted.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den nye nettavisa ScienceNorway.no vil oppdateres daglig med forskningsnyheter på engelsk fra Norge, skriver forskning.no i en pressemelding.

ScienceNorway.no vil bestå til dels av egenproduserte saker og dels oversatte saker fra forskning.no. I tillegg kommer kronikker, blogger og populærvitenskapelige artikler skrevet av forskere.

– Internasjonalisering er et buzzord i akademia. Med ScienceNorway.no tilbyr vi nå en plattform der formidling av forskning i Norge kan foregå på engelsk. I og med vi har holdt på en stund med den nordiske nyhetstjenesten, vet vi at vi når ut, sier Nina Kristiansen ifølge pressemeldingen.

Kristiansen vil være ansvarlig redaktør for både ScienceNorway.no og forskning.no.

forskning.no har siden 2011 samarbeidet med danske videnskab.dk om den engelske nyhetstjenesten ScienceNordic.com. Dette samarbeidet vil bestå, påpeker Kristiansen.

– Gjennom det nordiske samarbeidet har vi sett at det er stor interesse for forskningsnyheter fra Norden. Derfor vil vi øke den norske innsatsen med egen nettavis for nyheter fra Norge, sier forskning.no-redaktøren.

Powered by Labrador CMS