Stars and Stripes er en avis med lange tradisjoner. Bildet er fra Korea i 1953.

Det amerikanske forsvarets avis går inn: Slutt for Stars and Stripes

Må stanse publiseringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pentagon har beordret forsvarets uavhengige avis, Stars and Stripes, til å stanse publiseringen. Avisen har tradisjoner tilbake til borgerkrigens dager.

Ordren kommer til tross for at kongresspolitikere har kjempet for å holde den tradisjonsrike avisen i live, og settes av kritikere i sammenheng med Trump-regjeringens fiendtlige holdning til mediene generelt.

I tråd med ordren må publiseringen stanse innen 30. september og organisasjonen må oppløses innen slutten av januar. Tidligere i år ble avisens bevilgning på 15,5 millioner dollar, tilsvarende rundt 138 millioner kroner etter dagens kurs, fjernet fra forsvarsbudsjettet.

Medlemmer av Kongressen har protestert mot vedtaket i flere måneder. 15 senatorer, både republikanere og demokrater, gikk sammen om et brev til forsvarsminister Mark Esper der de ba om at beslutningen ble reversert.

– Stars and Stripes er en essensiell del av nasjonens pressefrihet, som tjener den delen av befolkningen som har som oppgave å forsvare den friheten, heter det i brevet.

Den første avisen som het Stars and Stripes kom ut i en kort periode i 1861, under den amerikanske borgerkrigen, men fikk først jevnlige utgivelser under første verdenskrig. Deretter var det igjen stans før publiseringen ble gjenopptatt i 1942.

Powered by Labrador CMS