Fra Fortellingens kraft 2021. Den første post-koronakonferansen.
Fra Fortellingens kraft 2021. Den første post-koronakonferansen.

Mediepriser

Fortellingens kraft: – Vi etterlyser gullet i norsk hverdagsjournalistikk

Juryleder ber lokalavisene sende inn bidrag.

Publisert Sist oppdatert

Fortellingens kraft i Bergen i 21.-23. september deles Fortellerprisen ut for tredje gang. Nå etterlyser juryen flere bidrag.

I 2021 var det 97 nominerte bidrag til prisen. Mange av de nominerte var store podkastproduksjoner og magasinreportasjer. Årets jury etterlyser nå bidrag fra nyhetsavdelingene og lokalavisene.

– En godt fortalt historie er en godt fortalt historie. Om den er laget på én dag, én uke eller seks måneder, er ikke det viktige, sier juryleder Jesper Gaarskjær i en pressemelding.

Juryleder Jesper Gaarskjær.
Juryleder Jesper Gaarskjær.

– Det viktige er om reportasjen river deg med, berører deg og føles viktig. Vi vil gjerne at også gode fortellinger som er laget under tidspress og deadline blir nominert. Vi etterlyser gullet i norsk hverdagsjournalistikk, fortsetter han.

Gaarskjær er prisvinnende fortellende journalist og forfatter fra Danmark, lektor i journalistikk ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole – og leder av juryen som deler ut Fortellerprisen 2022.

Fristen for å nominere bidrag går ut fredag 24. juni. Det kreves ingen metoderapport, utover å skrive inntil 7000 tegn om arbeidet. Det er også mulig å nominere andres arbeider.

Bidraget må være publisert i perioden 1. august 2021 til og med 24. juni 2022.

I fjor vant Kjersti Mjør i Bergens Tidende Fortellerprisen for reportasjen «Guten som berre ville heim».

Powered by Labrador CMS