Åge Hareide føler det er for mange negative saker i mediene om det danske landslaget før VM. Foto: Reuters / NTB scanpix
Åge Hareide føler det er for mange negative saker i mediene om det danske landslaget før VM. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hareide lei negative vinklinger før VM

Åge Hareide etterlyser en positiv debatt om det danske fotballandslaget.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til nå har skader og utilfredse spillere preget Danmarks VM-oppkjøring.

Under flere pressekonferanser har Hareide vært nødt til å svare på kritikken fra VM-vrakede Daniel Wass og Andreas Bjelland. Det føler sunnmøringen har ført til mye negativitet kort tid før fotballfesten i Russland.

– Det er merkelig hvordan avisene først skriver om at jeg ikke bruker Andreas Christensen i stedet for Andreas Bjelland. Nå er det motsatt. Hvorfor er ikke Bjelland med, han var så bra der og der? Det er å snu kappen etter vinden, sier Hareide.

– Det er mest klikk på negative ting i mediene, ikke det positive. Vi må rette blikket mot det positive. Vi har en kamp mot Mexico. Tenk om journalister skriver om fotball i stedet for skader eller utilfredse folk. Det er mulig utilfredshet selger stort i Danmark, men jeg er glad for at vi skal til VM. Det kan vi glede oss over.

Hareide trekker selv fram en sak han mener hadde fortjent mer oppmerksomhet.

– Tirsdag var det masse folk som så på oss. Det var positivt. Tilskuerne var glade og de tok med seg barna sine. Spillerne håndterte det på en fantastisk måte og tok seg tid til dem. Det gjorde de også overfor de frammøtte i Aalborg etter trening i mars, selv om det var bikkjekaldt.

– Pione Sisto brukte halvparten av tirsdag ettermiddag på å skrive autografer. Han skrev en til alle, og han tok også bilder med alle. Det var fantastisk det han gjorde. Han ble 25 minutter ekstra, forteller Hareide.

Danmark innleder VM mot Peru 16. juni. Deretter venter Australia, mens Frankrike er motstander i siste gruppekamp.

Powered by Labrador CMS