– Jeg har fullstendig mistet tilliten til dem som styrer disse sosiale mediene, sa Phil Neville da han møtte pressen i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix
– Jeg har fullstendig mistet tilliten til dem som styrer disse sosiale mediene, sa Phil Neville da han møtte pressen i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier

– Må ta i bruk drastiske tiltak.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Phil Neville sier han har mistet all tillit til selskapene bak sosiale medier som Twitter og Instagram. Nå oppfordrer han til felles boikott i fotballmiljøet.

Bakgrunnen for utspillet er hetsen stadige flere fotballprofiler har møtt i sosiale medier den siste tiden. I etterkant av mandagens straffebom i 1-1-oppgjøret mot Wolverhampton ble Manchester United-stjernen Paul Pogba utsatt for rasistiske ytringer.

– Personlig mener jeg vi som fotballfamilie må ta i bruk drastiske tiltak, sa Neville da han møtte pressen tirsdag.

– Jeg har opplevd dette med mine egne spillere, Premier League-stjerner, spillere i andre divisjoner, og jeg lurer på om vi som fotballfamilie nå må forlate sosiale medier, fortsatte den tidligere Manchester United-profilen.

Han er nå trener for det engelske kvinnelandslaget.

– Jeg har fullstendig mistet tilliten til dem som styrer disse sosiale mediene, så la oss som fotballmiljø sende en sterk beskjed ved å forlate sosiale medier og se hva slags effekt det har på disse medieselskapene, og hvorvidt de virkelig vil gjøre noe med dette, sier Neville.

Han antyder at det som i første omgang kunne være en seks måneder lang boikott, kunne få selskapene bak Instagram og Twitter til å ta grep.

Powered by Labrador CMS