Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

Ingen vil heie på VIF eller Lyn

Adressa jubler for Rosenborg og BT holder på Brann. Men ingen heier på Vålerenga.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med den nye web-tv-avtalen for fotball som ble klar onsdag, kunne Adressa gledesstrålende fortelle avisens lesere at ingen flåsete bergensere heretter skal få kommentere Rosenborg-kamper. Det skal en ekte trønder fra Adressa-redaksjonen gjøre, og det blir nok av kamper for vedkommende, siden Adresseavisens digitalredaktør Rolf Dyrnes Svendsen forsikrer at adressa.no skal sende alle Rosenborgs seriekamper på nettet med en lokal og partisk kommentator.

Vil være nasjonale

Tilsvarende signaler sendes ut fra de tre andre regionsavisene i Bergen, Stavanger og Kristiansand, men for Oslos to toppklubber, Vålerenga og Lyn, er situasjonen en litt annen. Både VG Nett og Aftenposten.no er med i grupperingen som sikret seg fotballrettighetene for nettet, men ingen av de Oslo-baserte avisene ønsker å bli «stedet» for den ene eller andre av hovedstadens Tippeliga-rivaler.

– Vi vil ikke knytte oss opp mot noen bestemte klubber, men heller ha et nasjonalt perspektiv hvor alle fotballfans er velkomne. At regionsavisene støtter opp om sitt lokale topplag ser jeg som like naturlig som det ville være unaturlig for VG å gjøre, fastslår VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen.

– Samarbeidet sikrer at alle kampene vil ha en nøytral kommentator, men med mulighet til en lokal, mer partisk kommentator som tilleggsopsjon. Det er dette regionsavisene vil benytte seg av, men foreløpig har vi ingen planer for noe slik i Aftenposten. Vi har litt større nasjonale ambisjoner enn de nevnte regionavisene, sier Frank Gander, nettredaktør i Aftenposten.no.

Han tilføyer likevel at døra nødvendigvis ikke er lukket for en kommentator som jubler med Klanen når Vålerenga scorer igjen.

– Skulle det være behov og sterke ønsker om mer partiske kommentatorer til noen av Oslo-lagene, er det selvsagt noe vi kan vurdere.

Mange kamper på mange steder

Når den nye sesongen sparker i gang i mars, kan fotballinteresserte se fem av rundens åtte Tippeligakamper på nettet. Og de kan fritt velge om de vil se dem på TV 2 Sumo, VG Nett eller nettavisene til Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og avisene i Harstad Tidende-gruppen.

Nettavisene i Media Norge-gruppen og Polariskonsernet vil utvikle en felles platform og ha et visst redaksjonelt samarbeid om overføringen av kampene. Det innebærer at en og samme kommentator vil være å høre hos samtlige nettaviser, men altså også at avisene vil kunne tilby et alternativt lydspor til de som ønsker en mer farget kommentator.

Prisstrukturen er foreløpig ikke klar, men Gander vedgår at det vil forundre mye om det ikke blir en felles prisstruktur for samarbeidspartnerne i Media Norge og Polariskonsernet. Modellen det jobbes med, er å kunne tilby både sesongabonnement, månedsabonnement og enkeltkjøp av kamper. Ingen kan foreløpig oppgi priser.

TV 2 nesten som før

Mens VG Nett, Media Norge og Polaris-avisene samarbeider på det tekniske og en del «nøytrale» elementer, vil TV 2 Sumo operere på egen hånd.

– Den eneste forskjellen for TV 2 i kommende sesong, er at vi ikke lenger har noen betalkamper på tv, men bare på web. Ellers gjør vi den samme jobben som tidligere, så det vil heller ikke få noen konsekvenser for bemanning, uttaler Bjørn Taalesen, sportssjef i TV 2.

Foruten de fem kampene som vises på web-tv, vil de tre øvrige kampene i hver av de 30 serierundene gå gratis på TV. Lørdagskampen vil vises på NRK, søndagskampen på TV 2 og mandagskampen på TV 2 Zebra.

I tillegg vil Lyse sørge for at samtlige kamper også kan sees på IP-TV, distribuert gjennom deres selskap Altibox.

Powered by Labrador CMS