Nå skal vi finne ut om det er ting vi kan gjøre bedre, sier leder i redaksjonsklubben Erlend Aas. Foto: Birgit Dannenberg
Nå skal vi finne ut om det er ting vi kan gjøre bedre, sier leder i redaksjonsklubben Erlend Aas. Foto: Birgit Dannenberg

– Ikke et gullår

2008 var ingen katastrofe for Scanpix og utbytte blir det. Samtidig skal fotobyrået bli mer effektivt.

Publisert Sist oppdatert

I 2007 fikk Scanpix et resultat før skatt på17,8 millioner kroner, det førte til at eierne Schibsted og NTB tok ut rundt 13 millioner kroner i utbytte. 2008 blir nok ikke like godt, men styreleder Knut Falchenberg forteller at det ikke er noen krise.

– 2008 var ingen kjempekatastrofe, men det var ikke noe gullår heller. Og sammenlignet resten av mediebransjen var det gode marginer, sier han.

Utfordringer

Styrelederen forteller at forventningene til lønnsomhet i 2009 er redusert noe sammenlignet med i fjor. Han understreker at Scanpix likevel er et lønnsomt selskap og viser til at det er mange muligheter å tjene penger på, som levende bilder. Likevel er det klart at den økonomiske virkeligheten til fotobyråets kunder påvirker også dem.

– Det er klart at når våre kunder sliter, så kan det gi oss utfordringer i 2009, men det er vi forberedt på, sier han.

Falchenberg forteller at det ikke foreligger noen beslutninger i retning av rasjonaliseringstiltak som nedbemanning. Det Scanpix gjør, er å se på om det er ting som kan gjøres for å bedre effektiviseringen.

Effektivisering

– Vi har et forbedringsprosjekt for å bli mer effektive, slik at vi kan ta på oss nye oppdrag og nye satsinger uten at vi må ta til oss nye folk, sier Falchenberg.

– Dette er noe som flere og flere bedrifter i Schibsted gjør. Det er ikke snakk om en rasjonaliserings-, men effektiviseringsprosess. Vi har arbeidet på samme måte i 10 år, og nå skal vi finne ut om det er ting vi kan gjøre bedre, sier leder i redaksjonsklubben Erlend Aas.

Klubblederen understreker at det ikke er kommet noen signaler om rasjonaliseringstiltak. Aas forklarer at prosessen nettopp er påbegynt og at den vil pågå fram til sommeren før man skal evaluere.

Også i år blir det utbytte til eierne, men hvor mye er ikke sikkert, for det blir besluttet på generalforsamlingen denne våren.

– Vi vil ta ut utbytte, det er det penger til, slår styrelederen fast.

Powered by Labrador CMS