Redigerer noe av utvalget

Ikke alt av bilder som kommer inn til Scanpix fra Gaza, ender i avisene.

Publisert Sist oppdatert

Desken i Scanpix fylles med bilder av døde barn og ruiner i Gaza, men ifølge redaksjonssjef Jon Eeg opplever ikke vaktsjefene noen stor endring fra bildematerialet som forelå fra Gaza tidligere i konflikten.

Risikabelt

– Bildene er tatt av lokale stringere og inne fra Gaza er typiske motiver sykehus og døde barn. Å fotografere kamphandlingene er vanskelig, for da risikerer de selv å bli skutt i filler. Fra byråene er det mer oversiktsbilder med troppeforflyttinger og slikt, forteller Eeg.

Bare mandag denne uken hadde Scanpix treff på navnet Gaza i bildeteksten på 1318 bilder. Dette er, forklarer Eeg, ikke bare bilder fra krigssonen, men også fra politikere over hele verden som uttaler seg om krigen.

Uredigert

Noen av bildene som sendes ut til de norske kundene redigeres, avhengig av hva slags tjeneste de enkelte redaksjonene benytter seg av. Eeg forteller at den digitale basen med bildebyråene Scanpix representerer ikke blir redigert, mens de i pushtjenesten redigerer utvalget fra Reuters.

– Det vi opplever der er at mange av bildene er såpass sterke at det er lite sannsynlig at våre aviskunder vil sette dem på trykk, derfor blir de heller ikke sendt ut.

Eeg forteller at Scanpix også gjør den samme vurderingen med utbudet av levende bilder, som også kommer fra Reuters og sendes ut til norske nettmedier.

Powered by Labrador CMS