Kronprinskrangel bak sexbilde

Oppdraget var å ta et bilde av kronprinsen på Quart. Resultatet ble et sexbilde som i dag har kongestatus.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Dagblad-fotograf var Lars Eivind Bones i båt på vei til Dybingen Øy, rett utenfor Kristiansand, hvor kronprins Haakon og hans daværende kjæreste Cathrine Knudsen oppholdt seg. Avisen ville ha et bilde av kronprinsen på Quart-festivalen, men på veien ut ble Bones og følget på båten vitne til et ungt par som elsket i fjæresteinene.

– Vi klappet og hoiet, uten at paret brydde seg. Det gjorde ikke jeg heller, jeg så ingen grunn til å ta bilde av dem under akten, forteller Bones om bakgrunnen til bildet fra 1997. Men da Bones kom i land og oppsøkte kronprinsen, var kronprinsen og Knudsen midt oppi en kraftig krangel.

Holdt på fortsatt

– Jeg syns ikke jeg hadde noe der å gjøre, så jeg nøyde meg med et kjapt bilde og trakk meg vekk. Det var da jeg kom til å tenke på de to på svaberget igjen. Jeg regnet med at de for lengst var ferdige med akten, men da jeg fikk øye på dem, holdt de fortsatt på.

Bones syntes «det var så søtt», men følte han trengte noe mer for å ta bildet: En båt, som kunne skape den rette sørlandsidyllen.

– Jeg måtte vente urovekkende lenge på den rette båten, men da en klassisk sørlandssnekke kom glidende i vannet tok jeg fire eksponeringer, snudde meg og gikk.

Usikre på desken

Bones skjønte at bildet var bra, men selv om det var umulig å identifisere paret på bildet var han litt bekymret for at noen skulle føle seg tråkket på. Også desken i Dagbladet var usikker.

– Deres første reaksjon var «Wow, for et bilde! Det kan vi ikke bruke!», minnes Bones og ler. For etter en grundig vurdering ble et nei til et ja, og dagen etter sto bildet over en helside i Dagbladet.

– Da avisa kom fryktet jeg en illsint telefon fra paret på bildet, og da jeg om formiddagen fikk en sørlending på tråden, så tenkte jeg at nå kommer det! Men i stedet sa han at «jeg er den mannen med den gule hatten i båten. Jeg lurte på om jeg kan få et eksemplar av bildet?». Fra elskovsparet på bildet hørte jeg aldri noe.

Festivalsex

Tolv år seinere vet han fremdeles ikke hvem det elskende paret var. Bildet derimot, kjenner de fleste. Det brukes fortsatt flittig som illustrasjon hver gang temaet er festival og sex.

– Jeg blir stadig minnet på bildet, og når jeg treffer nye folk skjer det ofte at de sier «å, det er du som tok det bildet!». Jeg er blitt sexfotografen fra Quart, humrer Bones.

Powered by Labrador CMS