Her intervjuer Bill O'Reilly tidligere president George W. Bush. Foto: US Airforce/Wikimedia Commons
Her intervjuer Bill O'Reilly tidligere president George W. Bush. Foto: US Airforce/Wikimedia Commons

Bill O'Reilly må holde kjeft. Har fått sparken fra Fox News

Anklages for seksuell trakassering og påfølgende annonseflukt.

Publisert Sist oppdatert

TV-kanalens eier 21st Century Fox opplyser onsdag at Bill O’Reilly ikke kommer til å vende tilbake til nyhetskanalen. 67-åringen skulle ha vært tilbake fra ferie neste mandag, og onsdag ble han fotografert mens han håndhilste på selveste pave Frans i Roma.

Bill O’Reilly. Foto: Foto: Justin Hoch, Wikimedia Commons
Bill O’Reilly. Foto: Foto: Justin Hoch, Wikimedia Commons

The New York Times rapporterte 2. april at O’Reilly har betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for trakassering. Noen av kvinnene skal ha blitt presset til å utføre seksuelle tjenester.

– Etter grundig og omhyggelig gjennomgang av påstandene, har selskapet og Bill O’Reilly blitt enige om at Bill O’Reilly ikke kommer til å vende tilbake til Fox News, heter det i uttalelsen fra Fox onsdag.

Les også: Bill O’Reilly i Fox News kalte Putin for morder. Bes holde kjeft av Kreml.

Støtte fra Trump

67 år gamle O’Reilly var Fox News’ mest populære programleder med showet «The O’Reilly Factor». Onsdagens avskjed markerer et brutalt og lynraskt fall fra tronen for O’Reilly, som i to tiår har ledet nyhetskanalens mest sette program.

Anklagene om trakassering vakte kraftige reaksjoner i USA. Bare dager etter avsløringene i New York Times kunngjorde tolv av de største annonsørene at de trekker seg fra «The O’Reilly Factor». Titalls andre har siden fulgt etter, parallelt med at seertallene har økt. O’Reilly selv har nektet for å ha gjort noe galt.

President Donald Trump gikk på sin side ut med støtte til TV-verten.

– Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt. Han er en person jeg kjenner veldig godt. Han er en god person, sa Trump tidligere i april.

Melkeku

O’Reilly har vært melkeku nummer én for nyhetskanalen og dro ifølge Kantar Media inn over 178 millioner dollar i reklameinntekter i 2015 og 118,6 millioner dollar de første ni månedene av 2016. Det er til sammen i overkant av 2,4 milliarder kroner, regnet etter dagens kurs.

O’Reillys advokat Mark Kasowitz mener klienten er blitt utsatt for karakterdrap. Han anklager organisasjoner på venstresiden med politiske og økonomiske motiver for å ha ført en svertekampanje for å ødelegge O’Reilly.

O’Reilly selv sa i en uttalelse etter avsløringene at kjendisstatusen hans gjør ham sårbar for søksmål fra enkeltpersoner som ønsker å få betalt for at han skal unngå negativ oppmerksomhet.

Powered by Labrador CMS