Mediefolk:

– Jeg brenner for journalistikk som setter spor, som utgjør en forskjell i samfunnet og i folks liv, sier Marianne Johansen.
– Jeg brenner for journalistikk som setter spor, som utgjør en forskjell i samfunnet og i folks liv, sier Marianne Johansen.

Marianne Johansen blir ny NRK-redaktør

Overtar ansvaret for for Dokumentar- og samfunnsavdelingen.

Publisert Sist oppdatert

I sommer kom beskjeden om at Frank Gander forlater jobben som redaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK for å bli ny utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen til rikskringkasteren.

I dag ble det gjort kjent at Marianne Johansen overtar hans gamle jobb.

– Jeg brenner for journalistikk som setter spor, som utgjør en forskjell i samfunnet og i folks liv. I denne avdelingen er det både undersøkende, fordypende og innovative miljø som på imponerende vis bidrar til nettopp det, sier Johansen i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de flinke folka som jobber her og til å utvikle journalistikken i samarbeid med dem, legger hun til.

Johansen har de siste fire årene vært redaksjonssjef i økonomi- og politikkredaksjonen i NRK Nyheter. Hun har tidligere jobbet i VG og Dagens Næringsliv og har til sammen ti års redaksjonell ledererfaring.

Johansen har mellomfag i statsvitenskap og samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, og har også sittet som styremedlem i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup).

– Marianne har solid publisistisk erfaring fra både NRK og andre mediehus, og hun har et brennende engasjement for sjangerområdet. Med henne som redaktør får vi en strategisk leder med stor gjennomføringskraft, sier Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen til NRK.

Siril Heyerdahl vil være konstituert i stillingen til Johansen tiltrer ved årsskiftet.

Powered by Labrador CMS