SV vil ha en mediestøtte tilpasset digitale medier, i tillegg til dagens produksjonstilskudd. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

SV vil gi pressestøtte til gratisaviser på nett

Ønsker å modernisere støtten.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

SV vil innføre en støtteordning for gratisaviser på nett. Partiet ønsker en full gjennomgang og modernisering av pressestøtten.

SV er ett av opposisjonspartiene som forbereder seg på stortingsmeldingen om mediepolitikk, som regjeringen har varslet denne våren, skriverKlassekampen.

Ett av partiets forslag er en støtteordning som ikke stiller krav til abonnementsinntekter eller leserbetaling. Målet er å tilpasse seg nettavisenes forretningsmodell.

– Vi vil ha en ordning som er mer plattformnøytral og tilpasset heldigitale medier, og som skal tildeles på grunnlag av antallet redaksjonelle stillinger, sier mediepolitisk talsperson Freddy André Øvstegård.

SV har gitt den foreslåtte ordningen navnet «Pressestøtte 2.0», og planen er at den skal komme i tillegg til dagens pressestøtte, det såkalte produksjonstilskuddet på om lag 318 millioner kroner.

De som skal kunne få støtten, må følge pressenes etiske regelverk, og SV vil legge strenge begrensninger på uttak av utbytte. Samtidig vil partiet ikke ha samme krav til innhold som produksjonsstøtten, som kun kan gå til medier med «et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder».

– Å vurdere det redaksjonelle innholdet er en uheldig vei å gå, mener Øvstegård.

Powered by Labrador CMS