Fredrik Græsvik gikk for langt på Twitter, mener TV 2-ledelsen. Foto: Birgit Dannenberg
Fredrik Græsvik gikk for langt på Twitter, mener TV 2-ledelsen. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2: – Ikke greit å skrive "idiot"

Over grensen, mener nyhetsredaktøren. Fredrik Græsvik presiserer at uttrykket ikke var ment for Frp-politiker.

Græsvik, som har jobbet som utenriksjournalist i TV 2 siden 1994, kalte en motdebattant på Twitter for “idiot”. Uakseptabelt, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til Dagen.

På Twitter 18. juli brukte Græsvik uttrykket i et svar som gikk til en lokal Frp-politiker i Sandefjord, Ole T. Hoelseth. Temaet var TV 2-journalistens dekning av den pågående konflikten mellom Israel og Hamas.

– Kalte meg løgner

Græsvik forklarer til Dagen at det var en person på Twitter som hadde gått i dialog med ham.

– Han kalte meg løgner og jeg kvitterte med “idiot” og så avsluttet jeg kommunikasjonen, sier TV2-journalisten.

Græsvik presiserer at kommentaren ikke var ment til Hoelseth, men til en annen debattant som han oppfattet bare skrev løgner.

– Jeg brukte uttrykket som respons på det, men lå på feil lenke. Derfor fjernet jeg den så fort jeg oppdaget det. Det var ingen ting jeg kunne hisse meg opp over i kommentaren fra Hoelseth. Min idiot-kommentar var til en som var på samme nivå, sier reporteren.

Ikke akseptabelt

Sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV kommer med følgende kommentar til Dagen:

– Journalister må gjerne debattere saklig i sosiale medier. Å kalle andre “idiot” er imidlertid ikke akseptabelt. Våre reportere og programledere skal opptre særlig aktsomt i sosiale medier. Dette tilfellet er over en grense.

Årsæther påpeker på generelt grunnlag at journalister må tilstrebe objektivitet og unngå en aktivitet på sosiale medier som andre oppfatter som kommentering. Dermed er han på linje med budskapet fra Per Edgar Kokkvold tirsdag. Kokkvold advarer journalister om at de taper troverdighet hvis de er for kommenterende og for aktive på sosiale medier.

Powered by Labrador CMS