Komiker Nicolay Ramm støtter NRKs avgjørelse om å avpublisere programmet «Helt Ramm i Tokyo».

NRK har fått flere klager på avpubliseringen av Helt Ramm

Beskyldes for sensur.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kringkastingsrådet har mottatt klager på fjerningen av flere episoder av NRK-programmet «Helt Ramm i Tokyo». Flere er misfornøyd med avpubliseringen.

Selv om to av henvendelsene dreier seg om klager mot innholdet i programmet, har Kringkastingsrådet mottatt fire klager knyttet til avpubliseringen, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje.

Kritikken dreier seg om komiker Nicolay Ramms fremstilling av en japansk gameshow-vert i «Japanese Ramm Show». NRK har sagt at de avpubliserte programmet da det kunne oppleves som stigmatiserende og sårende.

I en av de to klagene som er negative til innholdet i programmet, roser avsenderen NRK for å ha avpublisert innholdet i lys av debatten om rasisme mot norsk-asiater. En annen klager hevder statskanalen har «sensurert» programmet, og kaller det en enorm skam.

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang, som selv er av asiatisk bakgrunn, reagerte også på NRKs avgjørelse. På Instagram spør han hva konsekvensen blir dersom det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre.

Hovedpersonen Nicolay Ramm selv sier det var riktig å fjerne programmet fra rikskanalen.

– Vi ser nå at vi har tråkket feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Ramm.

Powered by Labrador CMS