Fredriksstad Blad beklager kildemangel

Dette har vi lært noe av, sier sjefredaktør Erling Omvik om bloggsaken.

På fredag skrev Journalisten om Fredriksstad Blad som tok tak i en svensk blogg og gjorde den til sin egen.

Kritikk

Det er en blogg som Fredrick Backman skrev for det svenske magasinet Café i fjor sommer som til forveksling ligner på en tekst nett- og utviklingsredaktør Espen Normann hadde på trykk på fredag. 

Både her på Journalisten, på Twitter og i kommentarfeltet til innlegget på avisas nettside kom det sterk kritikk da det ble kjent at en lignende blogg var skrevet tidligere.

Beklager

– Gårsdagens «Brev fra bladet», skrevet av nettredaktør Espen Normann, har fått mye kritikk for å være en kopi av en svensk blogg skrevet av Fredrik Backman i 2011. FB beklager at Normanns tekst manglet henvisning til den nevnte bloggen, som utvilsomt har vært både en viktig inspirasjonskilde og utgangspunkt for fortellingen som formidles.

Slik lyder beklagelsen som lørdag stod på trykk i Fredriksstad Blad. I tillegg er det lagt inn en note på nettet om at «innlegget er skrevet i inspirasjon av Fredrik Backman sin blogg på Café.»

På spørsmål om saken får noen etterspill sier sjefredaktør Erling Omvik at han har hatt en samtale med Normann, og at avisa har lært av det som har skjedd.

– Vi skal selvsagt respektere åndsverkloven og det er som er publisert av andre. Vi skal ikke ta ting og gjøre det til vårt eget. Vi beklager at det ikke ble gitt kildehenvisning i denne saken. 

Avsluttet

Normann skal i løpet av helgen ha tatt kontakt med Backman på eget initiativ, og fått beskjed om at han ikke vil følge opp saken.

– Jeg anser meg nå ferdig med denne saken, sier Omvik. 

Powered by Labrador CMS