Ruller ut nye Erlik-blader

I dag kommer Drammen og Buskerud.

Med et snittopplag på 24.000 eksemplarer virker det som om =Oslo står stødig i hovedstaden. I Fredrikstad ligger =Fredrikstad like under 6.000 blader og har funnet seg til rette i Østfoldbyen.

Med det i tankene er det kanskje ikke så rart at Anlov P. Mathiesen og de andre i Erlik ruller ut =Drammen og Buskerud i dag. =Vestfold kommer til høsten, og etter hvert =Telemark.

Utvider ytterligere

Fra Fredrikstad skal bladet etter hvert utvides til de andre byene og endre navn til =Østfold. Der har bladet en egen redaksjon, mens i Buskerud vil ikke det skje umiddelbart.

Mathiesen snakker om en rolig start hvor en del av innholdet vil bli produsert i Oslo, samtidig som noe kjøpes inn fra frilansere. Første nummeret har Jonas Fjeld på forsiden.

Kan gi folk jobb

Redaktøren forklarer at målet er å selge 10.000 blader i Buskerud, men legger til at dersom de klarer 6000 solgte i juni og juli så er det slett ikke dårlig.

– Det vil ha stor effekt for selgerne. Kirkens Bymisjon, som samarbeider med oss om distribusjon, forteller at de har et stort trykk fra folk som har lyst til å selge bladet. Flere av byene har et større rusproblem enn folk aner, og det er mange som har behov for å få selge gatemagasiner.

(For ordens skyld: Anlov P. Mathiesen blogger for Journalisten.)