Foto: Fremover.
Foto: Fremover.

Redaktør går for å bli ordfører

Etter 25 år som redaktør i Narvik, gikk Roger Bergersen på dagen. Nå er han blitt ordførerkandidat.

Publisert Sist oppdatert

Det er knappe ti måneder til kommunevalget når Roger Bergersen i slutten av november i fjor bestemmer seg for sin fremtidige karriere. På dagen forlater han jobben som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i A-pressens avis Fremover for å bli Arbeiderpartiets ordførerkandidat. Her snakker vi vel om å selge skinnet før bjørnen er skutt?

– Nei, jeg er ikke annet enn kandidat. Derom er det ingen tvil. For min del skal jeg drive politisk arbeid og valgkamp. I mellomtiden vil jeg leve av den kompetansen jeg innehar, sier Bergersen.

Blant tingene han skal livnære seg på, til den dagen han eventuelt kan heve ordførerlønn, er å undervise i ledelse og organisasjon ved Høgskolen i Narvik. Bergersen har også fått spørsmål om å hjelpe et større privat selskap med et prosjekt han ikke vil si mer om. Å bli sittende i redaktørstillingen var aldri noen aktuell problemstilling.

Høflighet

Egentlig hadde ikke Bergersen tenkt å takke ja til nominasjonen. Ifølge ham selv var det egen høflighet som ledet ham til å svare ja på spørsmålet fra nominasjonskomiteen i partiet. Bergersen mente at det ville være høfligere å svare nei litt senere, og mens han ventet med å svare, surret tanken om muligheten til å ta på seg vervet i hodet.

– Jeg fant ut av jeg ville ta på meg vervet likevel, og da valgte jeg å gå av med en gang. Det var mest naturlig og så var det ryddig.

Den tidligere redaktøren understreker at han ikke var medlem i Arbeiderpartiet da forespørselen fra nominasjonskomiteen kom. Og understreker at å gå tilbake til en redaktørpost ikke er veldig aktuelt.

Karriere

– Så er du ferdig som bladfyk nå da?

– Det skal jeg ikke være for sikker på, men å gå tilbake til redaktørpost etter å ha vært ordførerkandidat fremstår ikke som aktuelt. For meg er ikke det en problemstilling. Jeg har gått til andre siden av bordet og satser nå på en politikerkarriere.

– Nå er det ikke du som skal holde den politiske ledelsen i ørene, men heller kanskje bli holdt. Hvilke forventninger har du til din etterfølger i Fremover?

– Det skal jeg ikke ha noen mening om. Det har jeg ingenting med å gjøre, jeg har sluttet i Fremover.

Powered by Labrador CMS