Foto: Fremover.
Foto: Fremover.

Redaktør går for å bli ordfører

Etter 25 år som redaktør i Narvik, gikk Roger Bergersen på dagen. Nå er han blitt ordførerkandidat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er knappe ti måneder til kommunevalget når Roger Bergersen i slutten av november i fjor bestemmer seg for sin fremtidige karriere. På dagen forlater han jobben som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i A-pressens avis Fremover for å bli Arbeiderpartiets ordførerkandidat. Her snakker vi vel om å selge skinnet før bjørnen er skutt?

– Nei, jeg er ikke annet enn kandidat. Derom er det ingen tvil. For min del skal jeg drive politisk arbeid og valgkamp. I mellomtiden vil jeg leve av den kompetansen jeg innehar, sier Bergersen.

Blant tingene han skal livnære seg på, til den dagen han eventuelt kan heve ordførerlønn, er å undervise i ledelse og organisasjon ved Høgskolen i Narvik. Bergersen har også fått spørsmål om å hjelpe et større privat selskap med et prosjekt han ikke vil si mer om. Å bli sittende i redaktørstillingen var aldri noen aktuell problemstilling.

Høflighet

Egentlig hadde ikke Bergersen tenkt å takke ja til nominasjonen. Ifølge ham selv var det egen høflighet som ledet ham til å svare ja på spørsmålet fra nominasjonskomiteen i partiet. Bergersen mente at det ville være høfligere å svare nei litt senere, og mens han ventet med å svare, surret tanken om muligheten til å ta på seg vervet i hodet.

– Jeg fant ut av jeg ville ta på meg vervet likevel, og da valgte jeg å gå av med en gang. Det var mest naturlig og så var det ryddig.

Den tidligere redaktøren understreker at han ikke var medlem i Arbeiderpartiet da forespørselen fra nominasjonskomiteen kom. Og understreker at å gå tilbake til en redaktørpost ikke er veldig aktuelt.

Karriere

– Så er du ferdig som bladfyk nå da?

– Det skal jeg ikke være for sikker på, men å gå tilbake til redaktørpost etter å ha vært ordførerkandidat fremstår ikke som aktuelt. For meg er ikke det en problemstilling. Jeg har gått til andre siden av bordet og satser nå på en politikerkarriere.

– Nå er det ikke du som skal holde den politiske ledelsen i ørene, men heller kanskje bli holdt. Hvilke forventninger har du til din etterfølger i Fremover?

– Det skal jeg ikke ha noen mening om. Det har jeg ingenting med å gjøre, jeg har sluttet i Fremover.

Powered by Labrador CMS