Kommentar:

Frilansfotografene er viktige i norske mediehus, og bør få anstendig lønn, mener PK-leder Jarle Aasland. Foto: Andrea Gjestvang
Frilansfotografene er viktige i norske mediehus, og bør få anstendig lønn, mener PK-leder Jarle Aasland. Foto: Andrea Gjestvang

«Selv ikke idealistiske frilansere kan leve av luft og kjærlighet alene»

Pressefotografenes klubb støtter frilansfotografenes kamp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressefotografenes klubb støtter frilansernes arbeid for en anstendig lønn og skikkelige arbeidsforhold.

Selv ikke idealistiske frilansere kan leve av luft og kjærlighet alene. Frilansfotografene er viktige bidragsytere til norske mediehus. Mange fotoavdelinger er de siste årene kuttet kraftig ned.

Det er færre fast ansatte fotografer og frilansernes bidrag er blitt desto viktigere. Mange fotojournalister er i dag nødt til å jobbe både redaksjonelt og kommersielt for å oppnå en levelig årsinntekt.

Pressefotografenes klubb arbeider for best mulig kår for norsk fotojournalistikk. Anstendig og rettferdig lønn er et selvsagt krav, men saken handler også om å verne om den profesjonelle fotojournalistikken.

Norske fotografer er helt i verdensklasse og skal lønnes deretter.

Pressefotografenes klubb oppfordrer spesielt de store mediehusene til å bidra til gode arbeidsforhold for frilansere og andre ansatte. Pressen har, gjennom sin helt spesielle samfunnsrolle, et særlig ansvar for å ivareta alle sine bidragsytere.

Innlegget ble først publisert på Pressefotografenes klubbs Facebook-side. Det er gjengitt med tillatelse.

Powered by Labrador CMS