Daværende VG-kommentator Frithjof Jacobsen på vei til diplomatmiddag på slottet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Daværende VG-kommentator Frithjof Jacobsen på vei til diplomatmiddag på slottet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

VG har ikke funnet noe kritikkverdig i kommentarene til Frithjof Jacobsen

Gått gjennom to ganger, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

I januar sluttet VGs profilerte kommentator Frithjof Jacobsen brått etter å ha innledet et forhold til stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap). Det store spørsmålet da nyheten kom ut, var om forholdet til Ap-politikeren hadde påvirket journalistikken til Jacobsen.

VG har nå avsluttet sin andre gjennomgang av Jacobsens arbeider, og avisen har ikke funnet noe kritikkverdig, skriver Aftenposten.

– Konklusjonen er at vi ikke finner holdepunkter for å slå fast at hans journalistikk har vært påvirket av skjulte bindinger. Dette samsvarer med hva Jacobsen selv har uttalt, sier ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG til Aftenposten.

Den første gjennomgangen ble gjort i januar. Konklusjonen var også den gang at Jacobsen ikke hadde latt seg påvirke.

– For å kvalitetssikre den foreløpige konklusjonen gjorde vi en ny og uavhengig gjennomgang. To betrodde medarbeidere gikk gjennom alle kommentarer publisert på VGs plattformer samt deltagelse i innslag på VGTV. Konklusjonen ble den samme, sier Steiro.

Aftenposten har vært i kontakt med Jacobsen, men han ønsker ikke å kommentere saken. Han henviser til et intervju han gjorde med Medier24 tilbake i januar.

Powered by Labrador CMS