Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

Økning i antall søknader til Fritt Ord

– Det vitner om imponerende mange kreative ideer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fristen for å søke støtte i Fritt Ords andre bevilgningsrunde i 2022 gitt ut fredag. Stiftelsen kan opplyse om en økning i antall søknader siden februar.

– Vi er veldig glad for å motta så utrolig mange søknader. Det vitner om imponerende mange kreative ideer i det som nå ser ut til å være siste fase av pandemien, sier direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord.

Totalt har de fått inn 571 søknader. Etter årets første runde i februar ble det bevilget totalt 32,2 millioner kroner til blant annet dokumentarfilmer, faglitteratur, podkaster, debatter, journalistikk og kunst- og kulturprosjekter.

KÅKÅ Kverulantkatedralen mottok 450.000 kroner til sitt debattprogram i Stavanger. Foreningen Røverhuset har fått 300.000 kroner til drift av RøverRadion som er en podkast der programlederne er innsatte i norske fengsler.

Flere internasjonale aktører har også mottatt støtte, blant annet organisasjonen Article 19, som har fått 600.000 kroner til sitt arbeid med å fremme og beskytte ytrings- og informasjonsfrihet.

Rettelse: I en tidligere versjon sto det at det var en dobling av antall søknader til Fritt Ord. Det er ikke riktig.

Powered by Labrador CMS