Stiller plassene til disposisjon

Det blir ekstraordinær generalforsamling i Halden.

Publisert Sist oppdatert

LO Halden, som en av eierne i Halden Arbeiderblad (HA), har fremmet krav om ekstraordinær generalforsamling etter uroen som har hersket mellom styret og ledelsen i avisen. Nå er det klart at dette vil skje om to uker.

Plasserte ansvaret

– Nå skal jeg ringe til lederen i valgkomiteen … så det blir prosessen videre, sier styreleder Harald Bjerge bare minutter etter at styremøtet er omme.

Han forteller at det sittende styret har stilt sine plasser til disposisjon og at de formelt vil sitte fram til den ekstraordinære generalforsamlingen.

– Hvordan har alt dette oppstått?

– Styret hadde et sterkt ønske om å bedre lønnsomheten i HA og ivareta lokale arbeidsplasser og det lokale eierskapet. Vi ønsket også å unngå emisjon, og det å skape lønnsomhet ved omorganiseringer sikrer lokale arbeidsplasser. Vi plasserte ansvaret der vi mente det hørte hjemme med tanke på pensjonsforpliktelser, underskuddet og reforhandlinger av gjelden.

Fornuftig

Ansvarlig redaktør i Halden Arbeiderblad Frode Rekve har ikke møtt på de siste styremøtene. Han forteller at han ikke kjenner til hele prosessen som har foregått i styremøtet.

– Jeg tror, uten at jeg kjenner grunnene til det, at det høres ut som en klok beslutning, det har vært mye uro rundt avisen min i det siste. I helgen ble det klart at et tilstrekkelig stort antall av aksjonærene ville be om en ekstraordinær generalforsamling.

I hvert fall vil dette få tilslutning fra leserne, forteller Rekve. Han forteller om en strøm av meldinger per epost som støtter avisens ledelse.

Dagens møte innebærer at avsettelsen av daglig leder og ansvarlig redaktør er satt til side.

Powered by Labrador CMS