– Jeg er kommet til et punkt der jeg som eier og leder var nødt til å ta grep for å sikre avisens videre liv, sier Tore Strømøy.
– Jeg er kommet til et punkt der jeg som eier og leder var nødt til å ta grep for å sikre avisens videre liv, sier Tore Strømøy.

– Elleve år som ubetalt redaktør på vakt 24 timer i døgnet, 365 dager i året, begynner å ta på

Tore Strømøy selger seg ut av lokalavisen Frøya.no.

Publisert Sist oppdatert

Tore Strømøy AS selger alle aksjene i Frøya.no AS til Polaris Media Midt Norge AS, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Polaris Media blir dermed eneeier i lokalavisen Frøya.no, som ble startet av Strømøy.

– Dette er en gledelig dag for meg, siden vi med dette sikrer at Frøya.no får leve videre som selvstendig lokalavis, sier Strømøy i pressemeldingen.

Tøffe år

– Det har vært mange tøffe og slitsomme år. Jeg har det siste året hatt to ansatte på heltid i avisen, noe som har ført til at den økonomiske situasjonen er blitt mye dårligere. Jeg ser at inntektene ikke holder slik vi driver i dag. I tillegg har jeg kjent på at elleve år som ubetalt redaktør, på vakt 24 timer i døgnet 365 dager i året, begynner å ta på. Å jobbe gratis i avisen i sommerferiene, har vært slitsomt. Jeg har savnet å ha litt fri.

Med salget til Polaris får Frøya.no tilgang til mediekonsernets teknologiske løsninger. Det vil også bli et tett samarbeid om kompetanseutvikling.

– Jeg er kommet til et punkt der jeg som eier og leder var nødt til å ta grep for å sikre avisens videre liv. Jeg klarer det ikke selv. For meg er det ikke noe alternativ å gi opp og legge den ned. Alternativet var å få inn nye eiere som har alt vi ikke selv har i dag, sier Strømøy.

Redaksjonelt vil Frøya.no konkurrere med lokalavisen Hitra-Frøya som også er eid av Polaris Media. Endringen på eiersiden i Frøya.no innebærer også at Lena Jørgensen blir ansvarlig redaktør fra overtakelsestidspunktet.

– Imponert

Henning Johansen, direktør lokale mediehus i Polaris Media Midt Norge, sier i pressemeldingen at de ser frem til å kunne bidra til videre utvikling av Frøya.no.

– Vi er imponert over den sterke leseroppslutningen Frøya.no har lyktes med å oppnå. Vi håper og tror at vi kan bidra til videre redaksjonell utvikling av nettavisen og at vi i tillegg kan skape inntekter som legger grunnlaget for en sterkere økonomi. Frøya er et meget spennende område med eventyrlig industriutvikling og befolkningsvekst.

Selv om Strømøy nå går av som eier, redaktør og heltidsansatt, betyr ikke det at han forsvinner helt.

– Polaris Media og jeg diskuterer et videre samarbeid, både når det gjelder råd om avisdrift, Frøyawards og Frøyaportalen, sier Strømøy - og legger til:

– Babyen min er voksen og klar til å dra videre uten meg.

Powered by Labrador CMS