Hilde Haugsgjerd. Foto: Kathrine Geard
Hilde Haugsgjerd. Foto: Kathrine Geard

Aftenposten beklager Frp-oppslag

Haugsgjerd innrømmer at forsiden manglet dekning.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten brakte 24. august en bredt anlagt oppslagssak om Fremskrittspartiets kriminalpolitikk. Avisa hadde intervjuet uavhengige forskere og fagfolk, heter det innledningsvis. Konklusjon: – Frp-politikk gir mer kriminalitet.

Forskerutvalg

Artikkelen slo ikke uventet dårlig an hos Frps ledelse, som kritiserte avisas vinkling. Nå har Aftenposten gjennomgått dekningen på nytt og konkludert med at den hadde slagside.

Fungerende sjefredaktør Hilde Haugsgjerd fortalte søndag i Aftenpostens leserforum at avisa hadde intervjuet fire forskere, pluss to fagforeningsledere med agenda i debatten. Hun bekrefter også Frps påpekning av at to av de fire forskerne har tilknytning til regjeringspartiene SV og Sp.

Haugsgjerd skriver i svaret at Aftenpostens meninger kun kommer til uttrykk på lederplass og at reportasjesidene slår i alle retninger. Samtidig aksepterer redaktøren at det manglet dekning for å framstille reportasjen som «ekspertenes dom over Frps krimpolitikk». Haugsgjerd karakteriserer forsiden som et feiltrinn.