Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp). Foto: Frp
Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp). Foto: Frp

Frp vil kutte støtten til alle

Ingen mottakere av pressestøtten blir skjermet for kutt dersom Frp kommer til makta, slik en artikkel i DagenMagazinet indikerer.

Publisert Sist oppdatert

I artikkelen «- Pressestøtte til DagenMagazinet, men ikke til Vårt Land» skriver DagenMagazinet i inngangen på saken at «Frp vil ikke kutte pressestøtten til DagenMagazinet, men Vårt Land, Nationen, Klassekampen og Dagsavisen går trangere tider i møte dersom det blir regjeringsskifte i 2009.»

Artikkelen er basert på et intervju med Frps mediepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen.

Ingen skjermes

– De må stå innenfor hva de konkluderer med ut ifra intervjuet. Vi har sagt det veldig klart og tydelig at når pressestøtten skal kuttes, så begynner vi ett sted, og så kommer vi til alle etter hvert. Det er klart at småforbrukerne er jo ikke de første man er interessert i å gå etter, sier Knudsen til Journalisten.

– Så ingen kommer til å skjermes dersom dere kommer til makta og kan kutte i pressestøtten?

– Nei, vi kommer til å gå etter alle mottakerne. Hvilke grupper og deler av ordningen vi tar først må vi jo ta når den tid kommer.

Spisset tittel

DagenMagazinet-journalist Raymond Haslien, som har skrevet saken, forklarer at tittelen på nettartikkelen ikke er hans

– Den har andre spisset, min tittel var: «Vil kutte hos de store». Det er tittelen på papir og var også det på nett tidligere i dag. Det er slikt som skjer i redaksjonene. Og det understrekes mot slutten av saken at pressestøtten skal avskaffes dersom Frp kommer til makta, også for DagenMagazinet.

– Men i ingressen skriver du at partiet ikke vil kutte pressestøtten til DagenMagazinet. Er det også spisset?

– Nei, den synes jeg er helt grei så lenge helheten utbroderes i saken.

Powered by Labrador CMS