VGs sjefredaktør Gard Steiro har tidligere beklaget overfor alle som er rammet i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VGs sjefredaktør Gard Steiro har tidligere beklaget overfor alle som er rammet i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sofie (27) melder VG inn til PFU

– Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG, skriver hun i klagen.

Publisert Sist oppdatert

Sofie (27) klager VG inn til PFU etter Giske-dekningen. – Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG, skriver hun i klagen.

I klagen skriver kvinnen at hun ble brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i», ifølge Dagbladet.

Den 27 år gamle kvinnen har hevdet seg feilsitert i en VG-artikkel om den såkalte dansevideoen av henne og Trond Giske (Ap), og hun har i ettertid rettet kraftig kritikk mot VGs behandling av henne.

– Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, skriver hun.

27-åringen klager avisa inn på sju punkter i Vær varsom-plakaten , skriver TV 2.

I slutten av mars la VG fram sin interne evaluering om dekningen, der de innrømmet en rekke feil i håndteringen av saken. Avisa har også beklaget en rekke ganger både til Giske og til Sofie.

VG publiserte den første saken om videoen fra Bar Vulkan 22. februar. Den seks sekunder lange videoen viste Trond Giske som danset med en ung kvinne.

I VG-saken ble kvinnen sitert på at hun og venninnen dro fra utestedet etter dansingen fordi det «ble litt mye», noe hun selv mener hun aldri sa. Journalist Lars Joakim Skarvøy, som intervjuet Sofie og sto bak den mye omtalte artikkelen, har på sin side stått fast på at hun ytret dette.

Dagen etter at VG-saken ble publisert trakk Giske sitt kandidatur til arbeidsutvalget i Trøndelag Arbeiderparti, og valgkomiteen vraket Ap-politikeren fra alle verv.