Trond Giske (Ap) under trontaledebatten. Han har i det siste begynt å klage på medienes dekning av varslersakene mot ham igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

DN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet

Det viser VGs rettelogg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trond Giske skal ha sendt en 70-punktsliste til VG angående dekningen av varslingssakene mot ham. VG skal ikke ha fulgt opp med rettelser.

Det er Dagens Næringsliv som melder at Ap-politikeren i høst har sendt en oversikt over det han har reagert på i VGs dekning, uten at noe er blitt fulgt opp med rettelser i saker om varslingene mot ham.

Etter det DN kjenner til, skal VG skal ha fått vite om 70 punkter, og disse har redaksjonsledelsen gått gjennom, uten at noen endringer i Giske-sakene er loggført.

– Jeg kommenterer av prinsipp ikke eventuelle henvendelser til VG, sier ansvarlig redaktør og direktør Gard Steiro i VG.

Han påpeker at VG hadde et møte med Giske i vår, der VG rettet en uforbeholden unnskyldning til ham for dekningen av den såkalte dansevideosaken og feilene som ble gjort i den forbindelse. VG ble felt i PFU for den saken.

VG har for øvrig aldri beklaget dekningen av de opprinnelige varslene mot Giske.

Giske er for tiden på bokmessa i Frankfurt og har ikke besvart DNs henvendelser.

Rettelser: Listen ble levert i august eller september, men omfatter dekningen i en lengre periode – helt tilbake til 2017.

Powered by Labrador CMS