Pressefriheten i India har blitt stadig mer innskrenket under statsminister Narendra Modi og hans hindunasjonalistiske parti BJP, ifølge Reporters Without Borders.

Pressefrihet

Modi-alliert vil kjøpe kritisk TV-kanal i India

Den indiske milliardæren Gautam Adani, som står statsminister Narendra Modi nær, er i ferd med å overta en av landets siste uavhengige TV-kanaler, NDTV.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gautam Adani er Asias rikeste og har ifølge Forbes en formue på over 1.300 milliarder kroner. 60-åringens formue og innflytelse har vokst siden Modi og det hindunasjonalistiske partiet BJP kom til makten i 2014.

Han eier nå over 70 indiske medier som følges av minst 800 millioner indere.

Onsdag kunngjorde Adani at han har sikret seg 29 prosent av aksjene i NDTV og at han har lagt inn bud på ytterligere 26 prosent.

NDTV har vært en uvanlig røst i India de siste årene, både kjent for sin undersøkende og kritiske journalistikk og for å invitere Modi-kritikere i studio. Med oppkjøpet kan denne kritikken komme til å stilne.

Da oppkjøpet ble kjent gjennom andre medier onsdag, resulterte det i sjokk og vantro i NDTV-redaksjonen, ifølge ansatte.

India er nå å finne på 150. plass av de 180 landene på Reporters Without Borders indeks over pressefrihet i verden, og regjeringskritiske journalister havner ofte i fengsel eller blir trakassert og truet av BJP-tilhengere.

Powered by Labrador CMS