Ida Andenæs forsvarer Gaute Drevdal i saken som startet i lagmannsretten tirsdag.
Ida Andenæs forsvarer Gaute Drevdal i saken som startet i lagmannsretten tirsdag.

Ankesaken mot Gaute Drevdal er i gang

Nekter all straffskyld i saken.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag startet ankesaken mot voldtektsdømte Gaute Drevdal i Borgarting lagmannsrett.

Drevdal ble i fjor sommer dømt for ni sovevoldtekter i tingretten. Han har hele tiden nektet straffskyld og anket dommen.

Da ankesaken startet tirsdag morgen, nektet Drevdal igjen straffskyld. Han svarte «ikke skyldig» på hvert tiltalepunkt som ble lest opp, skriver Dagbladet.

I aktor Trude Antonsens innledningsforedrag kom det fram at det har kommet to nye anmeldelser mot Drevdal etter at det ble tatt ut tiltale mot ham, skriver VG.

– Mens vi var i tingretten kom det ytterligere en anmeldelse mot Drevdal, den er henlagt på bevisets stilling, sa Antonsen.

Videre opplyste hun at det også har kommet enda en anmeldelse som fremdeles ikke er påtaleavgjort.

De fleste av de fornærmede i saken mot ham var en del av kultur- og utelivsmiljøet rundt Drevdal, som blant annet var redaktør for magasinet Natt & Dag mellom 1995 og 2004 og pressesjef i Hovefestivalen mellom 2007 og 2014. Han ble til å begynne med omtalt som «kulturprofilen» i mediene.

I tingretten ble han dømt til 13 og et halvt år i fengsel for voldtektene og for seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

– Man er ikke enig i den vurderingen tingretten har gjort. Anklagene må vurderes presist hver for seg og ikke sammensauses, skrev advokat Ida Andenæs i en epost til NTB søndag.

Saken i lagmannsretten skal behandles over 35 dager fordelt på nesten to måneder.

Powered by Labrador CMS