Geir A. Mo. Foto: Bård Gudim
Geir A. Mo. Foto: Bård Gudim

– Skal ikke sutre

Var mediene partiske i dekningen av Frp under valget? Geir A. Mo tar spørsmålet opp med Presseforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken gjentok Eli Hagen i Dagbladet at norske journalister er venstrevridde, og at ingen ga partiet støtte. Spesielt mener Hagen at brødrene Anders og Gunnar Magnus er ille.

– Gunnar og Anders Magnus er så lite objektive og nøytrale. De er prototypen på hvordan journalister ikke skal være, sa hun til avisa.

Tenke

Fredag tropper generalsekretær i Fremskrittspartiet Geir Almåsvold Mo opp i Norsk Presseforbunds styremøte for å drøfte nettopp dette.

– Jeg skal få dem til å tenke seg lite grann om, får jeg til det er jeg fornøyd. Men det blir vel til at de over kaffekoppen etterpå kommer til å riste på hodet og si at det Frp som syter igjen. Men får jeg til at et par til å tenke seg om over dekningen, er jeg veldig fornøyd, sier Mo.

Generalsekretæren forteller at han synes det uansett er veldig flott at han får mulighet til å filosofere rundt mediedekningen. Mo har laget en presentasjon over medienes dekning av Frp under valget og lover at den ikke skal være sutrete.

– Jeg mener at man stort sett får den dekningen man fortjener. Men det er forskjeller, av og til er terskelen for hva som settes på trykk eller sendes på lufta veldig lav for kritiske saker om Frp, sier Mo.

Elgjuks

Han forteller om et eksempel i Kautokeino hvor et kommunestyremedlem fra Frp ble anmeldt for påstått juks med jegerprøven, og dermed ble utestengt fra elgjakta. Mo reagerer på at navnet og partitilhørigheten til mannen ble offentlig i mediene, og viser til at da en varaordfører ble dømt i en stor sedelighetssak, ble partitilhørigheten ikke nevnt.

– Det er på en måte et paradoks hvordan mediene skiller mellom partitilhørigheten. Hvordan kan det være at en som er anmeldt for juks får ansikt og navn klint over alt i mediene, mens en som er dømt ikke engang får partitilhørigheten på trykk, sier Mo og viser til at partikollegaen verken er dømt eller anmeldt.