Geir Arne Bore er på jakt etter ny jobb. Foto: Birgit Dannenberg
Geir Arne Bore er på jakt etter ny jobb. Foto: Birgit Dannenberg

Bore slutter som DT-sjef

Ber om avløsning fra sjefsjobben i Drammens Tidende.

(Oppdatert med intervjue med Geir Arne Bore).

Geir Arne Bore har vært toppleder i Drammens Tidende siden 2007. Nå er det klart at han ønsker å finne nytt beite.

Offentlig søknad

Ansvarlig redaktør Geir Arne Bore sier til Journalisten at beslutningen om å takke for seg i Drammens Tidende ble tatt nærmest i det øyeblikket han sendte søknaden på jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund.

– Men noen sjanser må man ta, og så er det ikke sikkert at, når man har passert midten av 40, jeg skal bli værende i Drammens Tidende resten av livet. Det er klart at jeg har en superspennende jobb, så sånn sett hadde jeg ikke trengt å søke, sier Bore.

I perioden Bore har vært toppleder i avisen har opplaget falt fra 40.954 eksemplarer til 31.213.

Han sier at opplagsutviklingen ikke har vært en del grunnlaget for hans oppsigelse, og forteller samtidig at DT har andre områder som har levert gode resultater i perioden.

– Og så ser vi at opplagsfallet bremser, samtidig som vi har en digital vekst.

Ikke alene

Styreleder Are Stokstad sier at Bores avgang ikke handler om misnøye med hans innsats.

– Det er ikke et one-man-show. Jeg er meget takknemlig for den innsatsen han har lagt ned, og seks år på toppen i en slik jobb er en lang tid.

Så hva nå? Bore vil ikke være for konkret. Han mener det ikke foreligger noen fasit. Men han liker å lede, og så liker han digital utvikling og ikke minst journalistikk. Mye tyder på at han blir i bransjen.

Styreleder Stokstad sier til Journalisten at er det ikke unaturlig at Bore velger å gå til dette skrittet når han aktivt har begynt å se seg om etter andre jobber.

Neppe offentlig

Styrelederen, som også er konserndirektør i Amedia, erkjenner at opplagsfallet er betydelig og at det er en av mange utfordringer konsernet har. I tillegg til å styrke seg digitalt.

Bore vil bli værende i stillingen til en etterfølger er klar og styreleder Stokstad forventer å se mange søkere på jobben. Men å være åpen om hvem som søker jobben tviler styrelederen på at han vil være.

 

Powered by Labrador CMS