Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».
Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».

Kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring for elitistisk

– Pinsett-mat er ikke helt mi greie.

Publisert

Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».

Senterpartiets leder av Stortingets næringskomité fikk raskt svar på innlegget på Facebook mandag kveld, der Pollestad blant annet kritiserte at NTB hastet på alle de fem Michelin-stjernene norske restauranter fikk etter hvert som de ble kunngjort.

«Dette er en nyhet så stor at NTB mente det var nødvendig å sende hastemelding på … En god illustrasjon på sentralmakta/elitens syn på hva som er viktig og snobberiets glansdager. De aller fleste i Norge forbinder Michelin med bildekk og kommer aldri noen gang til å spise en eneste Michelinstjerne. Så gleder eg meg også over at norske restauranter gjør det bra – men de bommer alle på en ting: Størrelse på porsjonene. Pinsett-mat er ikke helt mi greie», skrev Pollestad.

Sånt blir det sterke følelser av.

– Geir Pollestad latterliggjør en stor seier for norsk mat. Det er utrolig spesielt og trist, sier landsbruks- og matminister, Olaug Bollestad (KrF) i en epost til NTB.

Ber ham slette «tøv»

Bollestad minner Pollestad på at norske bønder og fiskere hver dag går på jobb for å produsere fantastiske råvarer med lite sprøytemidler og at Norge har en kjøttproduksjon som, ifølge henne, har verdens laveste bruk av antibiotika.

– Hvis han liker norsk mat, bør han slette den tøvete posten og i stede hylle de kokkene som bidrar til å løfte matnasjonen Norge sammen med norske bønder, sier statsråden.

NTB har ikke klart å få Pollestad i tale natt til tirsdag.

Krevde avgang

Fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap) krevde Pollestads avgang som leder i næringskomiteen fordi han «angriper primærnæringene på matens festdag i Norge».

Næringsminister Iselin Nybø (V) har ikke sansen for utspillet til Pollestad.

– Dette er å snakke ned dyktige fagfolk og gode, norske råvarer. Jeg var på utdelingen og så den stoltheten og den gleden de flinke fagfolkene ble belønnet med. Det er et kvalitetsstempel, sier Nybø til TV 2.

Humor og terningkast

Blant over hundre kommentarer på Facebook, var det mange som tok det med humor.

– Pollis da! Gidd å gled deg litt over dette da, at vi får et så sterkt landslag og merkevare innenfor mat på dette nivået, svarte Anita Krohn Traaseth, tidligere direktør i Innovasjon Norge.

Etter fem timer med storm la Pollestad ut et nytt innlegg og nyanserte innlegget sitt, før han ga det første innlegget sitt karakter.

«Eg prøvde berre å slå eit slag for maten og riksmediene si svake omtale av maten til det store fleirtalet av folket som aldri har besøkt ein stjernerestaurant. Om eg lykkast med det? Akkurat der må eg vel seie at det vart nokså dårleg måloppnåelse. Ein svak toer til meg for den», skrev han.

Powered by Labrador CMS