Apple likte ikke halvnakne dansker

Ekstra Bladet får ikke ha iPhone og iPad app med mindre de fjerner rumpene.

Publisert Sist oppdatert

Den danske tabloiden i to omganger måttet fjerne frimodig innhold fra sin iPad/iPhone-applikasjon. Apple aksepterer ikke at appen inneholder de lettkledde Side9-pigene eller konkurransen om den flotteste kvinnerumpa i Danmark.

»Hysterisk amerikansk angst for numser,» skriver sjefredaktør for alle plattformer i Ekstra Bladet, Poul Madsen på lederplass. Madsen mener amerikanerne lenge har dominert folks liv med cola, Hollywood og hamburgere, men nå vil de også påvirke hva som skal utgis på dansk, i Danmark.

– Dersom vi ikke sensurerer bort rumpene og Side9-pigene, får de nær 300.000 danskene som har iPhone ikke lov til å lese Ekstra Bladet. Det er naturligvis Apples butikk, men hvorfor legger de seg ut med dansk lovgivning og danske tradisjoner?

Ytringsfrihet

Norske Geir Terje Ruud er sjefredaktør for Ekstra Bladets nettavis og forteller at konkurransen om Danmarks flotteste rumpe var andre den tingen Apple ikke likte ved avisens app. Først var det Side9-pigen som stakk kjepper i hjulene.

– Nå var det andre bilder med mye hud som ikke falt i smak hos Apple, forteller han.

Ruud sier at Ekstra Bladet vil tilpasse appen slik at den er på linje med det avtalen med datagiganten tilsier.

Han forteller at det ikke er så viktig for avisen å beholde de lettkledde bildene i appen, men legger til at det er tydelig på tilbakemeldingen at dansk og amerikansk ytringsfrihet ikke faller i god jord hos Apple.

– Jeg er blitt fortalt at Side 9-pigen første gang dukket opp i Ekstra Bladet som en provokasjon, for å se om politikernes festtaler om ytringsfrihet og trykkefrihet ble fulgt opp i praksis. Testen var så vellykket for opplaget at hun har blitt en del av avisen gjennom snart fire tiår.

Powered by Labrador CMS