Den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise prater ut med TV 2 om varslene mot ham som gjorde at han trakk seg fra stillingen i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise prater ut med TV 2 om varslene mot ham som gjorde at han trakk seg fra stillingen i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode

– Sinnssykt å stadig gi plass til disse mennene.

Publisert

Flere reagerer på TV 2s beskrivelse av den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise som trakk seg i fjor etter en rekke varselsaker mot ham.

«Me too-oppgjøret tvang Kristian Tonning Riise til å gå av som leder for Unge Høyre. I dette første TV-intervjuet tar han ansvar og erkjenner sine feil, samtidig som han gir sin versjon av hva som skjedde», heter det beskrivelsen av «Vårt lille land»-episoden», gjengitt av Medier24.

Reagerer

Blant dem som reagerer, er tidligere journalist i Morgenbladet, Hanne Østli Jakobsen.

– Jeg synes det er sinnssykt å stadig gi plass til disse mennene – det var ikke metoo-bevegelsen som presset dem ut, det var deres egen oppførsel, sier hun til bransjenettstedet.

Hun reagerer også på tittelen på episoden, «Støtt ut i kulda».

– Det er vanligvis et uttrykk man bruker om folk som blir mobbet eller fryst ut for noe uforskyldt. Dette er en person som har misbrukt tilliten han har hatt og tatt konsekvensene av det. Jeg synes det er utrolig provoserende.

Til skrekk og advarsel

TV 2s nyhetsdirektør Karianne Solbrække forsvarer valget.

Gerhard Helskog stiller kritiske spørsmål gjennom hele intervjuet, og jeg er generelt skeptisk til at folk som har erkjent og beklaget ikke skal få lov til å fortelle sin versjon, sier hun og tilføyer at episoden kan være til skrekk og advarsel for andre som misbruker sin maktposisjon og driver med seksuell trakassering.

Tonning Riise ønsket ikke kommentere saken overfor Medier24.

16-åring

Det alvorligste varselet mot Tonning Riise gjaldt seksuell omgang med en svært beruset 16-åring under et fylkesårsmøte i 2014. Politiet besluttet å ikke starte etterforskning i saken etter å ha blitt bedt om å vurdere dette av Statsadvokaten.

Høyre mottok elleve varsler om Tonning Riise, og de konkluderte i fjor med at han gjentatte ganger hadde brutt partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

Episoden vises søndag kveld.

Powered by Labrador CMS