Raymond Andre Martinsen vant pris for sin avsløring av manglende oversikt over tilfluktsrom i Froland kommune.
Raymond Andre Martinsen vant pris for sin avsløring av manglende oversikt over tilfluktsrom i Froland kommune.

Journalistikkstudent avslørte at Froland mangler oversikt over tilfluktsrommene i kommunen

Seiret i «Journalistikk som betyr noe».

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For avsløringen av tilfluktsrommene fikk Raymond Andre Martinsen, tredjeårsstudent i journalistikk på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, hovedpremien i konkurransen «Journalistikk som betyr noe».

Les vinnersaken her: Tilfluktsom i Froland

«Med tekst og lyd og bilde, og aller mest med lyd, tar han oss med gjennom dokumentasjonen som viser at det står riktig dårlig til med den sivile beredskapen. Noen har forsøkt å rive et viktig tilfluktsrom for å bygge boliger. Mens det står som aktivt på Sivilforsvarets nettsider. For å gjøre forvirringen komplett var det heller ikke søkt om å rive dette tilfluktsrommet, og de klarte det heller ikke fordi det var for massivt.

Dette er detaljer, men selv om detaljer er viktige, er de store linjene mer vesentlige. Det som avdekkes her, er manglende kjennskap til regler, manglende rutiner knyttet til sivil beredskap, rett og slett et system som ikke fungerer slik det bør», skriver juryen.

I tillegg til vinnersaken, som ble belønnet med valgfritt kurs på Institutt for Journalistikk, fikk to saker hederlig omtale. Dette var sakene Leier du ut bolig? –Da må du måle radonnivået og Frykter varige hørselsskader hos russen.

I juryen satt instituttleder ved Institutt for Journalistikk Eivind Fjellstad, gravejournalist i Fædrelandsvennen Tarjei Leer-Salvesen og høyskolelektor ved Mediehøgskolen Håkon André Repstad.

Fakta om konkurransen

  • Konkurransen «Journalistikk som betyr noe» er et samarbeid NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har med Institutt for Journalistikk (IJ).
  • Det er fjerde gang konkurransen gjennomføres.
  • Målet med konkurransen er å motivere studenter til å lage saker som har betydning for enkeltpersoner og samfunnet forøvrig.
  • Prisen ble utdelt torsdag 7. juni.
Powered by Labrador CMS