NRK er ute med NRK Lyspunkt, etter idé fra journalist Ingrid Tinmannsvik.
NRK er ute med NRK Lyspunkt, etter idé fra journalist Ingrid Tinmannsvik.

Lanserer NRK Lyspunkt:
– Åpenbart at mange ikke orker den negative nyhetsstrømmen

Journalist Ingrid Tinmannsvik vil hjelpe folk gjennom koronatiden.

Publisert Sist oppdatert

Det var en dag for et par uker siden at mye skjedde samtidig for NRK-journalist Ingrid Tinmannsvik.

– Plutselig var alle rundt meg deppa. Et familiemedlem fortalte om tunge tider, en kollega om personlige problemer, mens en annen begynte å gråte foran meg. Alt skjedde i løpet av et par timer, forteller hun til Journalisten.

Frøet til en idé var sådd. De siste ukene har Tinmannsvik samarbeidet med NRK-designerne Helge Silset, Annichen Woll Eide og Anja Oppen, og tirsdag 9. mars åpnet en ny underside på nettfronten: NRK Lyspunkt.

Rosa himmel

– Tanken var: Nå må vi gi folk litt rosa himmel, håp og glede, og komme oss sammen gjennom korona-tiden, sier Tinmannsvik, som er ansvarlig journalist for prosjektet.

Foreløpig inneholder siden et håndplukket utvalg eksisterende NRK-saker der fellesnevneren er at de kan inspirere og skape håp eller glede hos leserne. Framover skal Tinmannsvik også produsere egne saker for siden.

Til vanlig jobber hun med videoer for nett og sosiale medier hos NRK.

Og responsen er god, kort tid etter lansering, forteller hun:

– Vi får inn masse meldinger allerede, det er veldig hyggelig. Line Elvsåshagen har akkurat ønsket seg en kategori med dyrevideoer. Vi får se.

Blander nytt og ikke-så-nytt

Behovet for et udelt positivt innslag i nyhetsmiksen på NRK.no var absolutt tilstede, mener Tinmannsvik.

– Det trengtes sårt. I den perioden vi jobbet med å sette i gang, hang jeg litt inne på Clubhouse og kunne høre på folks samtaler at flere unngikk å bruke nyhetssider. Det var åpenbart at mange ikke orket den negative nyhetsstrømmen, sier hun, og legger til:

– Det er jo et ansvar vi har, å speile verden og en virkelighet utover alt det kjipe som skjer med korona.

– Hva må en god lyspunkt-sak ha?

– Det kan være så mangt, men noe som gir folk håp og inspirasjon. Litt hjelp til å tenke at man kan gjøre noe bra for seg selv, og at vi kan gjøre noe bra sammen.

Tinmannsvik forteller at siden retter seg mot en yngre målgruppe, og at miksen gjerne kan være en blanding av helt nye og litt eldre saker. Toppsaken tirsdag formiddag er en sak fra januar om 75 år gamle Vera Nystad, som slo verdensrekord i maraton i sin aldersgruppe.

– Mange i vår virkelighet og bransje tror alle sjekker nyheter hos NRK og andre fem ganger hver dag, men det gjør de ikke nødvendigvis, sier Tinmannsvik.

Powered by Labrador CMS