Stian Eisenträger i Kisangani, Kongo, desember 2009. Foto: Adolphe Mbikay
Stian Eisenträger i Kisangani, Kongo, desember 2009. Foto: Adolphe Mbikay

Vil ha dekket glemte kriser

Deler ut stipend for å øke oppmerksomheten. 

Med en god prosjektbeskrivelse kan en journalist få inntil 60.000 kroner i stipend for å dekke en eller flere av de glemte krisene Leger Uten Grenser listet opp tidligere i år.

Det kan også bli delt ut tre stipender à 20.000 kroner til forskjellige journalistprosjekter. Da stipendet ble delt ut for første gang i fjor, medførte det reportasjer fra flere land, som Tanzania, Myanmar, Afghanistan og Colombia for å nevne noen. 

- Det lar seg forene å dekke flere av de ti krisene i et slikt prosjekt. Vi håper at stipende skal gi journalister som har lyst til å dekke krisene, men ikke har økonomien til det, mulighet til å reise, sier IR-leder Stian Eisenträger.

Redaksjonell frihet

Selv redaksjoner med økonomi uten stipendet har mulighet til å søke, Eisenträger ønsker ikke å ekskludere noen fra å søke. Og så mener han at selv om stipendet, som Leger Uten Grenser tok initiativ til i fjor, ikke ekskluderer journalistene fra å dekke andre saker mens de er i landet. 

Stipende kom i stand da Leger Uten Grenser i fjor hadde en pott med penger som de ønsket å dele ut til norske journalister for å skaffe pressedekning på glemte kriser. Internasjonal Reporter ble kontaktet og spurt om de ville vurdere prosjektene som kom inn som en uavhengig instanse. 

- Det er viktig å understreke at journalistene har full redaksjonell frihet og at det ikke stilles krav til å dekke arbeidet til Leger Uten Grenser.

Søknadsfrist for året er satt til 14. september og prosjektene må være avsluttet innen 1. juli neste år. 

Her finner du retningslinjene for stipendene.

Powered by Labrador CMS