Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett gjester i God morgen Norge. De blir her intervjuet av programlederne Peter Bubresko og Vår Staude. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett gjester i God morgen Norge. De blir her intervjuet av programlederne Peter Bubresko og Vår Staude. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 / NTB scanpix

Mener God morgen Norge vil utvikle seg mer i et annet miljø

Mastiff tar over produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har besluttet å flytte ut produksjonen av God morgen Norge til selskapet Mastiff. Det er inngått en langsiktig avtale på fem år og ingen ansatte mister jobben, skriver TV 2 i en pressemelding.

– Mastiff er blant landets aller beste produksjonsselskaper, og vi er trygge på at God morgen Norge vil få et godt hjem der, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

– Nyhetene i TV 2 produseres internt, representerer kjernevirksomheten vårt - og er kjernen i allmennkringkasteroppdraget vårt. Dette er et område vi har forpliktet oss til å utvikle videre, og ha oppmerksomheten vår mot. Vi mener derfor at God morgen Norge vil utvikle seg mer i et kraftfullt produksjonsmiljø som Mastiff, som vi vet har en tydelig redaksjonell satsning, enn det vil gjøre internt i TV 2, sier Solbrække.

I Mastiff produseres allerede TV 2-programmer som Åsted Norge, TV 2 hjelper deg, Helsekontrollen, Matkontrollen og God kveld Norge.

– Mastiff har et sterkt redaksjonelt miljø der journalistikk, innholdsproduksjon og utvikling står i sentrum. I tillegg er det spennende at søsterselskapet i Danmark produserer God morgen Danmark. Disse synergiene mener jeg vil bidra til å kunne videreføre og utvikle God morgen Norge sammen med redaksjonen på en positiv måte, sier redaksjonssjef Sissel Randsborg ifølge den samme pressemeldingen.

Det er ingen som mister jobben i forbindelse med virksomhetsoverdragelsen. 31 ansatte følger med over til Mastiff. Programmet vil fortsette som før og sendingene vil bli avviklet fra Aker Brygge som nå, skriver TV 2.

– Vi har forsøkt å synliggjøre de konsekvensene dette vil få for TV 2, men dette mener ledelsen er overkommelig, og at man vil få på plass avtaler med Mastiff. Beslutningen ligger hos ledelsen, så nå må vi bare se hvordan det blir. TV 2 blir et fattigere redaksjonsmiljø uten God morgen Norge, det er en bekymring, sier leder for NJ-klubben i TV 2, Henrikke Helland, til Kampanje.

Powered by Labrador CMS