Patrick Reed saksøker Golf Channel for over 7 milliarder kroner for ærekrenkelse.
Patrick Reed saksøker Golf Channel for over 7 milliarder kroner for ærekrenkelse.

Golf Channel

Golfstjerne saksøker TV-kanal for ærekrenkelse

Patrick Reed går til sak mot NBC-eide Golf Channel og en av deres ansatte. Han mener han har blitt utsatt for ærekrenkelse i flere år.

I søksmålet skal 32 år gamle Patrick Reed kreve 7,2 milliarder kroner fra Golf Channel og ekspertkommentatoren Brandel Chamblee for skader på hans gode navn og rykte.

Den amerikanske golfstjernen har i flere år vært en kontroversiell skikkelse på PGA-touren, men tok nylig overgang til den mye omtalte LIV-touren, som sponses av Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

Reed anklager kanalen og Chamblee for «aktivt å jobbe for å ødelegge Reeds rykte siden han var 23 år gammel». I tillegg mener Reed at det har gjort at flere har vendt seg mot ham, og at det har skapt «et fiendtlig arbeidsmiljø som en ung elitegolfer».

«Det er velkjent i golfverden at Mr. Reed har blitt mishandlet, og at han har måttet holde ut med mer enn noen annen golfer fra tilskuere i turneringer. Golf Channel har oppmuntret til dette for å skape seertall og klikk», heter det i søksmålet.

Reed har flere ganger blitt anklaget for juks på PGA-touren. I 2019 gikk Chamblee hardt ut mot Reed under en hendelse der golferen ble ilagt to straffeslag for å forbedre ballposisjonen sin når han ikke hadde hjemmel i reglene til det.

Powered by Labrador CMS