Snart kan du surfe skjult i kart-appen til Google. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nå kan du være anonym i Googles kartjeneste

– Du kan enkelt slå på inkognitomodus.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Brukerne av Googles apper skal få større kontroll over egne data, opplyser den amerikanske IT-giganten.

Bruk av stemmen til å slette data og skjult modus i kartet er noen av endringene Google nå lanserer. Når du slår på inkognitomodus i kart-appen, blir ikke aktiviteten lagret, opplyser Google i en bloggpost.

Google bruker vanligvis denne informasjonen for å tilpasse kartopplevelsen din.

– Du kan enkelt slå på inkognitomodus ved å velge den fra menyen som vises når du trykker på profilbildet ditt. Du kan når som helst slå det av for å gå tilbake til en personlig opplevelse med restaurantanbefalinger, informasjon om pendlingen og andre skreddersydde funksjoner til deg, heter det i innlegget.

Inkognitomodus ble lansert i nettleseren Chrome i 2008. Modusen ble gjort tilgjengelig i YouTube tidligere i år, og blir nå å finne i Maps. Funksjonen blir tilgjengelig for Android denne måneden og for iOS-brukere senere. I tillegg blir autoslettingen av data i YouTube utvidet, opplyser teknologiselskapet.

Google-brukerne får også mulighet til å slette såkalt Assistant-data ved å bruke stemmen og si for eksempel «OK Google, slett alt jeg sa i forrige uke». Denne funksjonen kommer på engelsk neste uke, og blir tilgjengelig på norsk i november.

Powered by Labrador CMS