Satser i Bodø: Fra venstreHelge Simonsen, Frank Øvrewall, Ida Olsen, Geir Olsen og Frida Kalbakk Foto: Bjørn Olsen / Saltenposten
Satser i Bodø: Fra venstreHelge Simonsen, Frank Øvrewall, Ida Olsen, Geir Olsen og Frida Kalbakk Foto: Bjørn Olsen / Saltenposten

Fauske-avis satser i Bodø

Saltenposten legger ned magasinet iBodø. Satser på gratis nyhetsavis fra januar.

–Vi etablerer Byavisa Bodø fordi mange lesere savner en konkurrent til Avisa Nordland, etter at den ble sammenslått i 2002. Og vi har lyst til å prøve oss på Bodø-markedet. Vi holder til på Fauske, det er bare seks mil fra Bodø, og og vi kan derfor dra synergier på Saltenposten, sier redaktør Frank Øvrewall i Saltenposten.

God margin

Øvrewall vil også være ansvarlig redaktør i Byavisa Bodø. Avisen vil være mer nyhetspreget enn magasinet iBodø som Saltenposten tidligere drev i samme marked.

–Vi ser mulighet for overskudd fra dag en. Ved å kunne trekke på Saltenpostens innhold gir det lavere inngang og driftskostnader. Vi begynte også som en gratisavis, og har drevet med overskudd i flere i flere år. Driftsmarginen er nå mellom fem og ti prosent. Det er et godt utgangspunkt for å starte opp mer.

Unngår kutt

I tillegg til leserønsker handler avisetableringen om ekspansjon fremfor nedskjæringer, etter at annonsesamkjøringen Saltenposten har hatt med Amedia siden 2011 nå er historie.

–Vi er kjørt ut av samkjøringen. Det betyr tapte inntekter vi må hente inn, og det tvinger oss til å tenke nytt. Alternativet ville være å kutte kostnader. Så i stedet for å si opp to stillinger etablerer vi nå to til utover de to som går til Bodø.

Den nye avisa vil få fire ansatte i starten. Redaksjonell leder i Byavisa blir Frida Kalbakk (27), som i dag er ansatt i Saltenposten, mens Ida Olsen (35) går fra Saltenposten for å bli salgsleder i den nye avisen. To stillinger vil bli utlyst omgående, en journalist og en markedskonsulent. Journalist Helge Simonsen vil være engasjert i Byavisa til en ny journalist er ansatt.

Byavisa Bodø vil distribueres til alle husstander i Bodø.

Powered by Labrador CMS