Denne uka slapp den legendariske gravejournalisten Seymour M. Hersh boka Reporter. Foto: Reuters / NTB scanpix
Denne uka slapp den legendariske gravejournalisten Seymour M. Hersh boka Reporter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Gravejournalistenes gravejournalist er ute med memoarer

Lesestips: Seymour M. Hersh er ute med sine memoarer.

Published   Updated

Hvorfor ikke slappe av i solsteiken (selvsagt litt avhengig av hvor du bor...) med en jobbrelevant bok som kan både inspirere og underholde? Denne uka slapp den legendariske gravejournalisten Seymour M. Hersh sine memoarer, og boka har fått navnet Reporter.

Hersh´ gode navn og rykte er kanskje ikke hva det en gang var etter beskyldninger om at han i noen av sine siste saker har beveget seg litt for nære konspirasjonsteorier og også gjort noen mindre etterrettelige kildevalg. Som en følge av dette er hans siste reportasjer ikke publisert av The New Yorker, men i stadig mindre prestisjefylte blader og nettsider. Men Hersh har levd – og lever for så vidt fortsatt – et interessant liv. Vi snakker om mannen som avslørte både My Lai-massakren i Vietnam og tortur i amerikanske militærfengsler i Irak. Hans memoarer er også mer velskrevne enn mange av hans artikler og tidligere bøker, som kan være litt tunge å komme igjennom. Ikke minst på grunn av alle detaljene.

Papirboka er det nok ikke så mange norske bokhandlere som har i hyllene, ennå i hvert fall, men e-boka er tilgjengelig hos flere leverandører. Og papirutgaven kan selvsagt bestilles.

Vil du ha mer Hersh? For noen år tilbake kom Seymour Hersh Scoop Artist, skrevet av Robert Miraldi. Dette er ikke en offisiell biografi, og Miraldi har bare sporadisk vært i direkte kontakt med Hersh da sistnevnte aldri hadde tid til å prioritere disse intervjuene. Hersh hadde mer enn nok med sine egne graveprosjekter.

Fremdeles ikke nok? I Netflix-dokumentarserien Wormwood, som hadde premiere på vårparten i år, dukker Hersh opp i et par episoder, og på tampen er det også et intervju med mannen.

Et stort intervju ble også publisert av Columbia Journalism Review denne uka: Seymour Hersh on spies, state secrets, and the stories he doesn’t tell

Dermed skulle denne helga være reddet?