Vi spurte Skup-deltagerne om hvem som vinner årets pris: Ett svar går igjen

– Fryktelig bra journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Journalisten er på plass på årets Skup-konferanse i Tønsberg og har spurt fem tilfeldige journalister hvem de tror vinner årets Skup-pris og hva de gleder seg mest til å se på programmet.

Shazia Majid fra VG

– Jeg holder en knapp på pendlerbolig-saken fra Aftenposten, det var fryktelig bra journalistikk. Så holder jeg også en knapp på VG.

– Jeg har jo vært med på å lage programmet, og det er utrolig mye bra her. Jeg kan nevne Washington Post og 22. juli-bildene. Så vil jeg slå et slag for at vi har satt mental helse og mangfold på programmet. Det er viktig å kunne prate om dette temaet, og hva det koster å være en flerkulturell journalist.

Caroline Drefvelin fra Dagbladet

– Jeg stemmer selvfølgelig på Dagbladet med «En syk skinasjon». Det var et utrolig bra og gjennomarbeidet tema, og ikke minst viktig. Men pendlerbolig-saken har fått store konsekvenser.

– Fra Skup-programmet gleder jeg meg til å se Frances Haugen, Facebook-varsleren. Det blir spennende å høre hennes tanker rundt det hun gjorde.

Mona Grivi Norman fra VG

– Pendlerbolig-saken er selvfølgelig fjorårets største sak. Men Bergens Tidende hadde en veldig god rapport med «Salget av Bergen Engines». De har gode innsynstips som jeg ikke har lest om tidligere. Det er alltid spennende å lære nye ting.

– På Skup prøver jeg alltid å få med meg «Slik gjorde vi det»-sesjoner. Det er alltid lærerikt.

Anine Hallgren fra Aftenposten og Kristian Ervik fra Mastiff

– Jeg tror Aftenposten vinner, og jeg håper det også! Den fikk ballen til å rulle i flere medier og setter søkelys på de med privilegier. Men jeg har hørt rykter om at Bergens Tidende sin rapport er kjempebra.

– Og jeg heier på vår egen «Åsted Norge». Jeg har ikke så store forhåpninger, men jeg håper den vinner, sier Ervik.

– Saken hans er kjempebra, uttaler Hallgren.

De får gratulasjoner av forbipasserende.

– Gratulerer med bryllup!

Paret, som har vært sammen i flere tiår, takker og bukker.

– Hva skal dere se på programmet da?

– Jeg er for å se ting som inspirerer meg, sier Hallgren.

– Ja, jeg også, sier Ervik.

Powered by Labrador CMS